Χαμός και παρεξηγήσεις προκάλεσε στη Βουλή, η ρατσιστική αναφορά του βουλευτή της ΕΛ.ΛΥΣΗΣ,, Κώστα Μπούμπα σε μαύρους εργάτες γης που δουλεύουν στα χωράφια των Ελλήνων αγροτών.

Ειδικότερα, κατά τη συζήτηση κύρωσης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Ολομέλεια, ο Κώστας Μπούμπας, είπε: «Οι αγρότες είναι ανάστατοι. Εργάτες γης απλήρωτοι, άλλο μεγάλο πρόβλημα αυτό που εμείς στην ΕΛΛΥΣΗ θα καταθέσουμε επίκαιρη ερώτηση με συγκεκριμένη πρόταση. Για να σταματήσετε να παίρνετε μαύρους αλλοδαπούς στα χωράφια, ανασφάλιστους, ενώ με ένα πρόγραμμα μπορείτε να πάρετε Έλληνες αγρότες και να πάνε τα παιδιά μας να δουλέψουν».

Διαβάστε ακόμα: Μαρία Συρεγγέλα στα Παραπολιτικά 90,1: Να ψηφίσουμε και να υλοποιήσουμε όλα όσα έχουμε βάλει στο πρόγραμμά μας

«Είναι ντροπή να γίνεται αναφορά σε ανθρώπινη ύπαρξη με βάση το χρώμα»

Η φράση, προκάλεσε αναστάτωση με τον προεδρεύοντα να ζητά να διαγραφεί από τα πρακτικά και τον παρευρισκόμενο, υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Κελέτση να ζητά το λόγο και να κατακρίνει δημόσια τον συνάδελφό του. «Είναι απαράδεκτο στην αίθουσα να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις, είναι απαράδεκτο σε αυτή την αίθουσα να γίνεται αναφορά σε ανθρώπινη ύπαρξη με βάση το χρώμα. Είναι ντροπή, είναι ντροπή! Είναι ντροπή σας, αποκαλύπτετε τι πιστεύετε. Είναι ντροπή να ακούγονται τέτοιες λέξεις στο κοινοβούλιο», είπε και συμπλήρωσε: «Ο συνάδελφος παροτρύνει να γίνουν κυνηγοί κεφαλών στον Έβρο. Ακούμε τώρα αυτά περί μαύρων, είναι ντροπή».

Βελόπουλος: Η έκφραση ήταν λανθασμένη - Εννοούσε τη μαύρη εργασία

Απάντηση στον υπουργό έδωσε και ο παρευρισκόμενος, πρόεδρος της ΕΛ.ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος μίλησε για διαστρέβλωση των λεγομένων του βουλευτή του. «Αν σας πήραμε 10% στον Έβρο δεν φταίμε εμείς αλλά η ανικανότητά σας. Δεν επιτρέπω σε κανέναν σας να διαστρέφετε αυτά που λέει η ΕΛΛΥΣΗ. Αυτά να τα πείτε σπίτι σας όχι σε εμάς. Αν δεν καταλαβαίνετε τι είναι η μαύρη εργασία», είπε και αναγνώρισε πως στην εκφορά του λόγου η έκφραση ήταν λανθασμένη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δέχομαι ότι μπορεί να έκανε λάθος», απάντησε ο κ. Κελέτσης και είπε: «Το συνεχίζω γιατί επεκταθήκατε και σε άλλα θέματα. Καταλαβαινόμαστε… Ας το θεωρήσουμε λήξαν, ο κ. Μπούμπας άλλο ήθελε να πει και άλλο είπε. Θετικό ότι δεν ήθελε να πει αυτό», αντίτεινε ο κ. Κελέτσης.