Ο βουλευτής Δράμας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του Τ. Χατζή στο ONE, τόνισε πως: "Είμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εδωσα μάχη υπέρ της Εφης Αχτσιόγλου γιατί πίστευα ότι ήταν η βέλτιση επιλογή. Οι πολίτες εξέλεξαν τον Στ. Κασσελάκη με μια σαφή διαφορά. Η εκλογή του δεν αμφισβητείται από κανέναν. Ολοι πρέπει να βάλουμε πλάτη, όμως υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι που εκφράστηκε μέσω της Εφης Αχτσιόγλου και το οποίο πρέπει να λάβει υπόψη του".

Θ. Ξανθόπουλος: "Να ξαναβάλουμε σε κίνηση τις αρχές και ​τις αξίες μας"


“Οφείλουν όλοι να μείνουν μέσα στο κόμμα. Να καταλαγιάσουν οι τόνοι. Εχουμε διαφωνίες. Να κουβεντιάσουμε πολιτικά και να συνθέσουμε. Οι διαφωνίες ήταν πάντα συστατικό στοιχείο της παράταξης μας”, είπε. Και πρόσθεσε: ”Πρέπει να επινοήσουμε καινούργιους τρόπους τώρα που δεν υπάρχει ο Τσίπρας για να δούμε τι θα κάνουμε. Και να ξαναβάλουμε σε κίνηση τις αρχές και ​τις αξίες μας. Γιατί θέλουμε να πούμε στη κοινωνία ότι υπάρχει ένας άλλος τρόπος να κυβερνηθεί η Ελλάδα”. Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση σημείωσε: “Δεν συμμερίζομαι τη λέξη αποστάτες. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται. Εχουμε υπογράψει ένα κώδικα δεοντολογίας με βάση τον οποίον οφείλουμε να παραδώσουμε τις έδρες μας εάν αποχωρήσουμε, Γιατί οι έδρες είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τις φέραμε από το σπίτι μας ούτε από την οικογενειακή μας περιουσία”.

Για το φορολογικό νομοσχέδιο


Αναφερόμενος στα ζητήματα της φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι μια ευνομούμενη χώρα βρίσκει τρόπους να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή. "Αυτό που κάνει η κυβέρνηση με την επιβολή οριζόντιου μέτρου είναι ομολογία αποτυχίας της. Επίσης θα έπρεπε να δώσει σήμα στη κοινωνία ξεκινώντας από την φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή των μεγάλων εταιρειών", υπογράμμισε.

“Η Αριστερά είναι υπέρ των δίκαιων φόρων. Κοινωνία χωρίς φόρους δεν μπορεί να υπάρξει. Και εφ΄όσον οι φόροι είναι δίκαιοι και κατανέμονται σύμφωνα με το Σύνταγμα, αποτελούν παράγοντα κοινωνικής συνοχής. Γι αυτό έχει μεγάλη σημασία και η επιβολή και η είσπραξη τους. Μεγάλο στοίχημα ενόψει ευρωεκλογών είναι να υπάρξει ένα εναλλακτικό σχέδιο προοδευτικής φορολόγησης”, κατέληξε o κύριος Ξανθόπουλος.