«Σημαντική η συζήτηση στη Βουλή για το τι έχει προχωρήσει από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, συλλογικά η πολιτεία θα προστατεύσει ζωές και περιουσίες από την κλιματική κρίση», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι Εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα ο βουλευτής της ΝΔ Στέλιος Πέτσας.

Σε ό,τι αφορά το ποσοστό της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις απάντησε πως είναι ποσοστό ευθύνης για να κάνει καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων. Είπε πως ο πρωθυπουργός διατηρεί αδιατάρακτα το πολιτικό του κεφάλαιο.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Στέλιου Πέτσα στα Παραπολιτικά 90,1


Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Στελιος Πέτσας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με το δημοσιογράφο Θανάση Φουσκίδη.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τις καταστροφές στον Έβρο και τη Θεσσαλία

Είναι μια πολύ σημαντική συζήτηση για το τι έχει γίνει, τι έχει προχωρήσει από αυτά που έχει αναλάβει ως δεσμεύσεις η κυβέρνηση αλλά κυρίως τι πρόκειται να κάνουμε συλλογικά σαν πολιτεία ώστε να προστατεύσουμε όσο μπορούμε περιουσίες και ζωές συμπολιτών μας από φαινόμενα κλιματικής κρίσης που θα πολλαπλασιάζονται.

Εμείς δεν ψάχνουμε άλλοθι ούτε επικαλούμαστε οποιοδήποτε αιφνιδιασμό αυτό που έχει σημασία είναι να ανταποκρινόμαστε σε αυτό που περιμένουν οι πολίτες από εμάς. Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη να κυβερνά κανείς μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα που φυσικά επηρεάζεται πάρα πολύ από την κλιματική κρίση λόγω και των ακτογραμμών της αλλά και της μορφολογίας του εδάφους της αλλά είναι και μια σεισμογενή χώρα άρα δεν ψάχνουμε άλλοθι σημασία έχει να προχωρήσουμε γρήγορα σε αυτές τις τολμηρές κινήσεις που απαιτούνται. Ο Πρωθυπουργός και με την ομιλία του αλλά και με τις κινήσεις του δείχνει ότι το έχει πάρει πολύ πιο σοβαρά υπόψη απ’ ότι πολλές προηγούμενες κυβερνήσεις στη χώρα μας και νομίζω ότι είναι ένας άνθρωπος που και με την ευαισθησία που έχει στα ζητήματα του περιβάλλοντος το έχει πολύ ψηλά στην προτεραιότητά του.

Ερωτηθείς αν τα ποσοστά της ΝΔ δημιουργούν συνθήκες χαλάρωσης αλλά και φαινόμενα αλαζονείας

Το 41% που συχνά επικαλείται η αντιπολίτευση ως ένα τσιτάτο δεν είναι ποσοστό αλαζονείας ούτε έπαρσης, είναι ποσοστό ευθύνης απέναντι σε αυτά που έχουμε να κάνουμε για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των ελλήνων. Σε όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες βλέπω ότι αυτή η εσωτερική περιδίνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταλήξει σε πολλές αλλαγές στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Φαίνεται να οδεύει σε διάλυση και κατακερματισμό ο ΣΥΡΙΖΑ που θα αποκρυσταλλωθεί μετά από κάποιους μήνες, ενδεχομένως στις ευρωπαϊκές εκλογές με αποκορύφωμα τις επόμενες εθνικές εκλογές, και αυτό δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Άρα περιμένω ευρύτερες αλλαγές το χώρο της Κεντροαριστερά που θα πάρουν χρόνο ώστε να υπάρξει μια σοβαρή αντιπολίτευση. Μέχρι τότε αυτός ο χρόνος δεν είναι χρόνος επανάπαυσης, είναι χρόνος αγώνα.

Οι δημοσκοπήσεις τις τελευταίες εβδομάδες λένε κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στην μεταπολίτευση ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός διατηρεί αδιατάρακτο το πολιτικό του κεφάλαιο.