Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου και συνολικά 9 βουλευτές από το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Η έξοδός τους από το κόμμα έγινε μέσα από ένα κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Βουλής για την απόφαση ανεξαρτητοποίησης των εξής βουλευτών: Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Φερχάτ Οζγκιούρ, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξης.

Πλέον οι βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ συγκροτούν νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, με την προσθήκη των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πέτης Πέρκα, που είχαν ανεξαρτητοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγες ημέρες. Ο αριθμός που επιτρέπει σε ανεξάρτητους βουλευτές να συγκροτούν κοινοβουλευτική ομάδα είναι το 11.

Κοινοβουλευτικά θα αποτελέσουν την 9η ομάδα στα έδρανα της Βουλής, μετά τους Σπαρτιάτες και πριν από τη Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας, έχοντας εξασφαλίσει συνολικά 11 βουλευτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ως προς τον αριθμό των βουλευτών είναι πλέον πολύ μικρή, καθώς πλέον 36 βουλευτές έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και 32 το ΠΑΣΟΚ.


Αύριο θα συγκληθεί νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα από τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ 

Αύριο, Παρασκευή 24/11, θα συγκληθεί η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα από τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του Παραπολιτικά 90,1 και του δημοσιογράφου Βασίλη Σκουρή, ενώ, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, επίκειται αποχώρηση και του Γιάννη Δραγασάκη.