Τις ευχαριστίες του προς τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου, εξέφρασε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, αναφέροντας ότι «η συνεχής συμπαράσταση και έμπρακτη παρουσία του ελληνικού κράτους στην πρωτοφανή και κατάφωρα άδικη προφυλακισή μου και στη στέρηση του δικαιώματός μου να ορκιστώ δήμαρχος, μου δίνουν δύναμη και αισιοδοξία για τη δίκαιη επίλυση της υπόθεσής μου, για την οποία ευελπιστώ».

Ευχαριστώ θερμά τον υπουργό Επικράτειας, κύριο Σταύρο Παπασταύρου, για την πρόσφατη επίσκεψή του στις φυλακές Δυρραχίου...

Posted by Φρέντης Μπελέρης - Fredi Beleris on Thursday, November 23, 2023

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπασταύρου την περασμένη Τρίτη σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού μετέβη στην Αλβανία, όπου συναντήθηκε στις φυλακές Δυρραχίου με τον φυλακισμένο δήμαρχο Χειμάρρας, λίγο πριν ξκινήσει η δίκη του. 

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, ανέφερε:

«Μόλις είδα στη φυλακή τον Φρέντι Μπελέρη, τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας που βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και επτά μήνες. Οι στιγμές είναι δύσκολες, γι' αυτό ήθελα να βρίσκομαι εδώ. Δυστυχώς στη Χειμάρρα η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη. Είναι ο μόνος δήμος σε όλη την Ευρώπη όπου ο καταψηφισμένος δήμαρχος συνεχίζει να ασκεί εξουσία, ενώ ο εκλεγμένος δήμαρχος στερείται του δημοκρατικού δικαιώματός του να ορκιστεί. Συμπαραστεκόμαστε στον Φρέντι Μπελέρη και το δικαίωμά του για μια δίκαιη δίκη που συνεχίζετε αύριο. Θέλουμε το τεκμήριο της αθωότητάς του να γίνει απόλυτα σεβαστό από την αλβανική Δικαιοσύνη. Πρέπει επιτέλους να βρεθεί μια δίκαιη λύση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου του κράτους δικαίου και της αρχής καλής γειτονίας έτσι ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική κανονικότητα στη Χειμάρρα».