Χρόνο θα χρειαστούν στην Κουμουνδούρου για να βρουν τον βηματισμό τους, μετά το «ντόμινο» αποχωρήσεων. Ο Στέφανος Κασσελάκης καλείται να διαχειριστεί την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, μετρώντας μεγάλες απώλειες και χωρίς κανείς να μπορεί να πει ότι αυτές έχουν τελειώσει…

Μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, τους «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου και μια σειρά από άλλα στελέχη, στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούνται νέα δεδομένα. Θέμα χρόνου θεωρείται άλλωστε η ανακοίνωση συγκρότησης νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τους αποχωρήσαντες βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επίσης, τις επόμενες ώρες αναμένονται και νέες αποχωρήσεις σε επίπεδο μελών οργανώσεων σε ολόκληρη την χώρα, αλλά και στελεχών της νεολαίας του κόμματος.

Η επόμενη μέρα…

Η Πολιτική Γραμματεία, μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (23/11), αναφέρει ότι «Η σημερινή διάσπαση, δυστυχώς δεν αποτελεί έκπληξη. Είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό», εξαπολύοντας σφοδρά πυρά κατά των αποχωρησάντων». «Είμαστε εδώ, προχωράμε μπροστά, ακόμα πιο ισχυροί και ανανεωμένοι, κρατώντας ζωντανή την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα. Με συσπείρωση, ενότητα, δυναμική επανεκκίνηση, μαζί με την κοινωνία και τη νέα γενιά» αναφέρουν επίσης.

Διαβάστε ακόμα: Τα επόμενα βήματα Αχτσιόγλου και Τσακαλώτου - Πρόεδρος ΚΟ ο Χαρίτσης, εκπρόσωπος ο Ηλιόπουλος, συνέδριο το 2024

Ποιοι στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη

Δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη έχουν συσπειρωθεί ο Παύλος Πολάκης, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Γιώργος Τσίπρας, ο Παναγιώτης Ρήγας, η Ρένα Δούρου και ο Ευάγγελος Αποστολάκης. Η ομάδα αυτή θα στηρίξει τον νέο πρόεδρο στην προσπάθειά του να βγάλει το κόμμα από την εσωστρέφεια, αλλά και να γιατρέψει τις πληγές του από τον εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στα στελέχη του.

Διαβάστε ακόμα: Βουλή: Ο νέος κοινοβουλευτικός «χάρτης» μετά τη νέα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα δυναμική που θέλει να «πάρει» τα όργανα

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να αναδύεται άλλη μία δυναμική, με τον Νίκο Παππά, τον Άγγελο Τόλκα, τον Γιάννη Σαρακιώτη και τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να πάρουν την πλειοψηφία στα όργανα του κόμματος και να έχουν τον ρόλο των ρυθμιστών.

Τι γίνεται με τους προεδρικούς

Κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις οι παλιοί «προεδρικοί» αναμένεται να έχουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του νέου ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για την Όλγα Γεορβασίλη, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, οι οποίοι παραμένουν σε επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συνεχίζει να κρατά σιωπή ιχθύος μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις.

Διαβάστε ακόμα: Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Έχει αποχωρήσει το 1/3 της ΚΕ και διαγραφή ζητούν 1.000 μέλη

Ποιοι κινούνται αυτόνομα

Τον δικό τους αυτόνομο δρόμο μέσα στο κόμμα φαίνεται πως θα ακολουθήσουν ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Αντώνης Κoτσακάς, οι οποίοι περιμένουν το συνέδριο του κόμματος για να πάρουν τις οριστικές τους αποφάσεις.