Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις», με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου.

Ο Γιώργος Βαρεμένος αρνήθηκε τον τίτλο του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε από τους παρουσιαστές να τον αποκαλούν «πρώην βουλευτή σκέτο».

*Διαβάστε εδώ: Νίκος Παππάς για αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ: Θα πουν ότι καλώς έβαλε φορολογία ο Τσακαλώτος;


Γιώργος Βαρεμένος: «Η κατάσταση είναι ρευστή στον ΣΥΡΙΖΑ»

Σε ερώτηση για το εάν σκέφτεται να αποχωρήσει απάντησε: «Δεν έχω ανακοινώσει τίποτα ακόμα. Η κατάσταση είναι ρευστή. Τα πάντα κινούνται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα, γιατί υπάρχει ένα στρατηγικό αδιέξοδο στην αντιπολίτευση μπροστά σε μια σαρωτική σημερινή εξουσία, που κάνει ό,τι θέλει στη χώρα».

«Υπάρχει ένα κενό στον χώρο της αντιπολίτευσης γενικότερα κι αυτό το κενό δεν μπορεί να μείνει έτσι. Κάποια στιγμή θα καλυφθεί. Για να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση πρέπει να υπάρξει πειστική εναλλακτική. Ας πάρουμε τους αριθμούς. Αυτήν τη στιγμή στην αντιπολίτευση, αν βγάλουμε το ΚΚΕ απέξω, απομένει ένα 30%. Αυτή ήταν η προοδευτική παράταξη μέχρι τώρα ιστορικά στην Ελλάδα που ήταν πάντα πλειοψηφία; Από πού κι ως πού έγινε η Δεξιά απόλυτα κυρίαρχη δύναμη στην Ελλάδα; Πάντως, αριθμητικά δεν είναι η εναλλακτική λύση που έχει ανάγκη αυτήν τη στιγμή η χώρα», τόνισε.