Κόντρα στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, με φόντο την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη

«Αν θέλετε να ερευνήσουμε, αυτό το αδίκημα λέγεται ανθρωποκτονία. Αν το θέλετε, γιατί δεν βάζετε το συγκριμένο αδίκημα. Θεωρείτε ότι οι συγκεκριμένες παραβάσεις συνδέονται αιτιακά με τις ανθρωποκτονίες; Γιατί δεν το έχετε βάλει μέσα;», αναρωτήθηκε ο Μάκης Βορίδης, εκτιμώντας ότι «για να μην τις βάζετε θεωρείτε ότι δεν συνδέονται».

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, επισήμανε πως η διερεύνηση γίνεται ουσιαστικά για μια δημοσιονομική διόρθωση. «Τέτοιες διορθώσεις γίνονται κάθε μέρα. Γιατί απ' όλες διαλέξατε αυτή; Όταν σας εγκαλούμε για πολιτική εκμετάλλευση, αυτό εννοούμε. Να η δομική αντίφαση της προτάσεώς σας», είπε.

Διαβάστε ακόμα: Ανδρουλάκης για Τέμπη: "Θέλετε να συγκαλύψετε τις ευθύνες που καταλογίζει ο Ευρωπαίος εισαγγελέας"

Στη συνέχεια, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ανέφερε ότι το έγγραφο διαβιβάσεως της αρμόδιας εισαγγελέως μιλάει για εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις. «Η κρισηολόγηση γίνεται εδώ με την πρότασή σας. Εδώ θα κριθεί αν υπάρχουν ευθύνες», είπε και υποστήριξε ότι η σημερινή συζήτηση δεν είναι πολιτική.

Ανδρουλάκης για Βορίδη: Ενορχηστρώνει τη συγκάλυψη της υπόθεσης

Στην αντεπίθεση πέρασε και απάντησε στις επικρίσεις του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, ο προέδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Είναι βιασμός της λογικής ότι είμαστε σε πολιτικό αδιέξοδο όπως είπατε», είπε ο κ. Ανδρουλάκης, κατηγορώντας τον κ. Βορίδη πως με όσα υποστήριξε ενορχηστρώνει τη συγκάλυψη της υπόθεσης.

«Καλύπτετε τον κ. Καραμανλή γιατί δεν πήγε στη Δικαιοσύνη το πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας και τις ευθύνες των "γαλάζιων" στελεχών για την επίμαχη σύμβαση. Το πόρισμα του Ευρωπαίου εισαγγελέα μιλάει καθαρά για απιστία», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον Μ. Βορίδη τόνισε πως η κυβέρνηση λέει «όχι» στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ γιατί γνωρίζει την ευθύνη του κ. Καραμανλή.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σωκράτη Φάμελλο, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής ξεκινάει από το 2015 και αφορά τους κ.κ. Σπίρτζη και Καραμανλή γιατί αυτό αναφέρει στο πόρισμά του ο Ευρωπαίος εισαγγελέας.