Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε στο Φανάρι ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος ολοκληρώνει σήμερα, Τρίτη, τη διήμερη επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Πιερρακάκης συνομίλησε με τον κ.κ Βαρθολομαίο για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Τι συζητήθηκε στις συναντήσεις του Κυρ. Πιερρακάκη στην Κωνσταντινούπολη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και με συλλόγους και φορείς της ομογένειας

Χθες, ο υπουργός Παιδείας, συναντήθηκε με την αναπληρώτρια συντονίστρια Εκπαίδευσης στην Κωνσταντινούπολη, Ευαγγελία Ρόγκα, τους διευθυντές των ομογενειακών σχολείων και εκπροσώπους συλλόγων και φορέων που στηρίζουν την εκπαίδευση στα σχολεία της ομογένειας στην Τουρκία, παρουσία του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Κούτρα.

 Ο κ. Πιερρακάκης με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) αναφέρει:

‘’Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για σειρά ζητημάτων και συζητήσαμε για λύσεις που θα μπορούσαν να δοθούν με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης, ξεναγήθηκα στο Σισμανόγλειο Μέγαρο και στη βιβλιοθήκη του που αποτελεί ένα ξεχωριστό κέντρο διατήρησης και διάδοσης της ελληνικής γλώσσας.

Η ψηφιοποίηση του πλούτου των έργων που διαθέτει η βιβλιοθήκη υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς. Το υπουργείο Παιδείας θα συνεχίσει να είναι δίπλα στις ανάγκες εκπαίδευσης των ελληνικών ομογενειακών κοινοτήτων’’.

Πηγή: ΑΜΠΕ