«Μεγάλη απρέπεια του Βρετανού πρωθυπουργού. Πρέπει να δούμε εάν ήταν όλα σωστά σε διπλωματικό επίπεδο από την ελληνική πλευρά», δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και την εκπομπή «Στον αέρα», με τη Νίκη Λυμπεράκη, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, αλλά όλων και η συζήτηση δεν πρέπει να γίνει ποιος είναι περισσότερο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανέφερε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 17,8% στις εκλογές και μέσα από αυτή τη μήτρα προέκυψε μια άλλη Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Τέλος, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε πως ήταν λάθος να αποχωρήσουν κάποιοι από το κόμμα.


Η συνέντευξη του Κώστα Ζαχαριάδη στα Παραπολιτικά 90,1

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κος Κώστας Ζαχαριάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Με αφορμή την απρέπεια του Βρετανού Πρωθυπουργού προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, ο Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε: «Όντως είναι μια μεγάλη απρέπεια το ερώτημα το οποίο πρέπει να μας απασχολήσει, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, είναι αν ήταν όλα σωστά προετοιμασμένα σε επίπεδο διπλωματικό. Γιατί γνωρίζουμε ότι σε τέτοιου είδους συναντήσεις οι διπλωμάτες και οι αποστολές εκ των προτέρων μπορεί να έχουν φτάσει να συμφωνήσουν ή να συμφωνήσουν ότι διαφωνούμε μέχρι και στο «και στο κόμμα» άρα εμένα μου δημιουργεί έναν μεγάλο προβληματισμό για τη διεθνή εικόνα της χώρας».

«Αυτό που συνέβη στον κ. Μητσοτάκη, και σε οποιοδήποτε προηγούμενο Πρωθυπουργό και να συνέβαινε, με ευθύνη του Σούνακ, είναι μια δυσμενής εξέλιξη για τα διπλωματικά πράγματα στη χώρα μας», πρόσθεσε.

«Δεν πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ όλων μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόεδρο τον Κασσελάκη και αυτό προέκυψε μέσα από μια διεργασία που την ίδια εντολή την ζήτησε η Αχτσιόγλου, ο Τσακαλώτος, ο Παππάς και ο Τζουμάκας. Δεν νομίζω ότι η συζήτηση από εδώ και πέρα πρέπει να γίνει ποιος είναι περισσότερο ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε.

«Ο original ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που είναι μέλος ο Α. Τσίπρας... Αλλά το θέμα μας δεν είναι ο Α. Τσίπρας, το θέμα είναι αυτή τη στιγμή η ασκούμενη πολιτική και τι έχουνε να πούνε τα διάφορα κόμματα της αντιπολίτευσης, άλλα κατέβηκαν στις εκλογές άλλα δεν κατέβηκαν και σχημάτισαν Κοινοβουλευτική Ομάδα εκ των ενόντων μετά, εγώ αυτό δεν το βρίσκω πολύ σωστό. Εμένα μου χτυπάει πολύ άσχημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 17,8% στις δεύτερες εκλογές για να είναι αξιωματική αντιπολίτευση και μέσα από αυτή τη μήτρα προκύπτει μια άλλη Κοινοβουλευτική Ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε στα δεδομένα τέσσερις μήνες πίσω και αυτό νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση αξιολογείται», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι τελείωσαν οι διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Πιστεύω ότι με ιδιαιτέρως επώδυνο τρόπο έχει κλείσει αυτή η φάση και είναι για εμάς τουλάχιστον η φάση της ανασύνταξης, της ανασυγκρότησης, της συσπείρωσης και της προσέγγισης και της προσέλκυσης νέων ακροατηρίων».

Αναφορικά με τα στελέχη που αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε: «Εκτιμώ ότι κάνουν λάθος που φεύγουν γιατί στερούνε μια δυνατότητα πιο γρήγορης ανάκαμψης του χώρου μας αλλά είναι ένα δεδομένο και μια επιλογή».

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα συνεχιστεί ο «εμφύλιος» μέσα στη Βουλή ή πιστεύει ότι θα πέσουν οι τόνοι, απάντησε: «Θεωρώ ότι είναι σύντροφοι μου, έχουν κάνει μια άλλη επιλογή, θεωρώ λάθος την επιλογή τους αλλά είναι σύντροφοι μου, είναι συναγωνιστές. Αύριο δεν μπορούμε να βρεθούμε, μπορούμε όμως να βρεθούμε στον ιστορικό χρόνο του μεθαύριο και πιστεύω ότι θα βρεθούμε. Εγώ πίστευα πάντα στην ενότητα του ευρύτερου χώρου στη διεύρυνση του χώρου, σε ευρύτερες συσπειρώσεις. Εγώ πίστευα πάντα ότι πρέπει να έχουμε μια καλύτερη συζήτηση και μια καλύτερη συνεργασία και με το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Εγώ για παράδειγμα στην Αθήνα αυτό το έκανα πράξη στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών».