Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Δελή, βουλευτή του κόμματος συναντήθηκε σήμερα (29/11/2023) στα γραφεία της ΚΟ του ΚΚΕ στη Βουλή με εκπροσώπους φορέων από τον χώρο του Πολιτισμού. Εκ μέρους των φορέων συμμετείχαν πλήθος εκπροσώπων από την Ένωση Σκηνοθετών Δημιουργών, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Εικαστικών Τεχνών και των Εφαρμογών τους, τον Ερμεία – Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Παραγωγών Κινηματογραφικών Έργων, τον Ισοκράτη – Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων και των Διευθυντών Φωτογραφίας, Σκηνογράφων, Μοντέρ, Ηχοληπτών, Ενδυματολόγων, την Ένωση Ελλήνων Μεταγλωττιστών και το Σωματείο Εργαζομένων στον Οπτικοακουστικό Τομέα “Η κλακέτα”. 

Διαβάστε επίσης: ΚΚΕ για την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη - Σούνακ: Η μόνιμη επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα αποτελεί τη μοναδική επίλυση σ’ αυτό το ζήτημα

Οι φορείς, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση «έθεσαν την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης να συγχωνεύσει το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ), τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), κάτω από έναν οργανισμό υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ». «Στην ουσία», σημείωσαν, «αυτή η πρόθεση φανερώνει την επίθεση στα δικαιώματα των δημιουργών, καλλιτεχνών και την ενίσχυση επενδυτικών εργαλείων προς όφελος μεγάλων επενδυτών στο χώρο του πολιτισμού, σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων, των πνευματικών – συγγενικών και δημιουργικών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών».

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Γιάννης Δελής «δήλωσε τη στήριξη του κόμματος στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού».

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ στηρίζει το ψήφισμα των Σωματείων ενάντια σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο που αποφασίζει την ενοποίηση των Οργανισμών» και δεσμεύτηκε ότι «το επόμενο διάστημα το ΚΚΕ θα καταθέσει στη Βουλή ερώτηση για το ζήτημα».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ