Χαμός έγινε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ανάμεσα στον  υφυπουργό των Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, και την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο... αλλά η κόντρα έφτασε μέχρι τη Λίστα Λαγκάρντ. Ο διάλογος μεταξύ τους ήταν στη γαλλική... καθώς αντάλλαξαν χαρακτηρισμούς.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε στην τοποθέτησή της με θέματα επί της διαδικασίας και έστρεψε τα βέλη της στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον κ. Θεοχάρη, τον οποίο μάλιστα τον χαρακτήρισε ως εμπλεκόμενο στη Λίστα Λαγκάρντ.

 «Ξέραμε ότι απεχθάνεστε τη δημοκρατία», είπε ο κ. Θεοχάρης, προκαλώντας την οργή της κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία ανταπάντησε: «Σας παρακαλώ, δεν έχετε σχέση με τη δημοκρατία εσείς, μην κουνάτε το δάχτυλο».

 Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Θεοχάρης: «Θα με ακούσετε όπως σας άκουσα κι εγώ».

Κωνσταντοπούλου: «Μην κάνετε τον αυτοκράτορα, κ. Θεοχάρη, διορισμένος υπουργός είστε».

Θεοχάρης: «Ο σεβασμός σας για έναν εκλεγμένο βουλευτή δείχνει την απέχθειά σας για τη δημοκρατία. Είναι δυνατόν όμως να έρχεστε και να μιλάτε για τη λίστα Λαγκάρντ και να υπονοείτε ότι έχω κάποια δικαστική ή άλλη εμπλοκή και είμαι υπόλογος ή υπόδικος; Να μη δέχεστε την ετυμηγορία που απάλλαξε Παπασταύρου από κάθε υπόνοια. Και ότι έχετε κάρτα δικηγόρου και πληρώνετε εισφορές;».

Κωνσταντοπούλου: «Χαίρομαι που δείχνετε το πρόσωπό σας, το έχουμε δει και όταν ήσασταν γ.γ. της κυβέρνησης, το δεξί και αριστερό χέρι του κ. Παπακωνσταντίνου που δεν απαλλάχθηκε. Όταν καταθέτατε για λίστα Λαγκάρντ και έχετε εμπλοκή και το γνωρίζετε και γι’ αυτό κληθήκατε κατ’ επανάληψη και σας εξέτασα. Ήσασταν γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, βουλευτής του Ποταμιού και τώρα στη Ν.Δ. Η δική σας αντίληψη για τη δημοκρατία είναι κατάδηλη».

Θεοχάρης: «Όσο και να προσπαθείτε να ενδυθείτε τον μανδύα αφέλειας δεν θα μας πείσετε. Υπονοήσατε ότι έχω δικαστικές εμπλοκές».

Κωνσταντοπούλου: «Είπα ευθέως ότι είστε εμπλεκόμενος και ως τέτοιος δεν δικαιούστε να ονομάζετε φοροφυγάδες και κλέφτες τους ελεύθερους επαγγελματίες».

Θεοχάρης: «Σήμερα μάθαμε ότι περισσότερο από τη δημοκρατία περιφρονείτε τη Δικαιοσύνη».