«Οι υποδομές των νοσοκομείων είναι δύσκολοι χώροι και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται από ιδιωτικές εταιρείες. Υπήρχαν πολλά προβλήματα και φωνάζαμε. Η χρηματοδότηση των νοσοκομείων συνεχώς μειώνεται. 12 μέρες. Το μεγαλύτερο μαιευτήριο της χώρας και δεν νοιάζεται κανείς», δήλωσε και ο Κώστας Καταράχιας, γραμματέας Συλλόγου Εργαζομένων «Ελ. Βενιζέλου» στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο «Έλενα» μετά την καταγγελία των εργαζομένων πως εδώ και ημέρες το κεντρικό κτίριο Α είναι χωρίς θέρμανση.

Όπως είπε ο Κώστας Καταράχιας, χρειάζεται άμεσα να τεθεί σε λειτουργία και πάλι η θέρμανση, τονίζοντας πως «μετακίνησαν τις λεχώνες και τα νεογνά στο κτίριο Γ, το οποίο είναι πιο καινούργιο». 

Διαβάστε ακόμα: Νοσοκομείο "Έλενα Βενιζέλου": Αποκαθίσταται γρήγορα το πρόβλημα θέρμανσης στο κεντρικό κτίριο


Ματίνα Παγώνη: Υπάρχουν καταγγελίες και για άλλα νοσοκομεία

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, είπε με τη σειρά της πως το νοσοκομείο «Έλενα» είναι ένα νοσοκομείο το οποίο εδώ και χρόνια έχουν πει πως χρειάζεται συντήρηση.

«Υπάρχει υπευθυνότητα. Αυτές οι καταστάσεις υπήρχαν καιρό και θα έπρεπε η διοίκηση του νοσοκομείου να το είχε προβλέψει και να είχε γίνει η συντήρηση. Υπάρχουν καταγγελίες και για άλλα νοσοκομεία, όπως της Νίκαιας, που τα έχουμε καταγγείλει εδώ και έναν χρόνο. Η διοίκηση του νοσοκομείου "Έλενα" δεν έκανε τη δουλειά της», είπε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη.


Τι συνέβη στο Νοσοκομείο "Έλενα Βενιζέλου"

Συνθήκες πραγματικά αδιανόητες και ανεπίτρεπτες επικρατούν εδώ και περίπου 2 εβδομάδες στο ιστορικό γυναικολογικό και μαιευτικό νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», όπου το κεντρικό κτίριο έχει μείνει από τις 17 Νοεμβρίου χωρίς θέρμανση.

Την εικόνα εγκατάλειψης κατήγγειλαν γιατροί και νοσηλευτές του ιδρύματος και με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καρατομήθηκε η διοικήτρια του νοσοκομείου.

Πριν από τρεις εβδομάδες άλλο κτίριο του νοσοκομείου είχε πλημμυρίσει, ενώ το καλοκαίρι δεν λειτουργούσαν τα κλιματιστικά.