Όταν χάνεις τις εκλογές, τις χάνεις ακόμα και με επιστολική ψήφο, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

«Θα με ενδιέφερε να κατέβω ως συνεργαζόμενος με το σχήμα των «11» που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε ο Στέλιος Κούλογλου.

*Διαβάστε εδώ: Ευχάριστη έκπληξη για Κασσελάκη μετά το ραντεβού με τον Γεραπετρίτη - Συνάντησε μαθητές έξω από το Κοινοβούλιο

Σύμφωνα με τον Στέλιο Κούλογλου, συνεργασία με άλλες δυνάμεις και κυρίως με το ΠΑΣΟΚ, είναι απαραίτητο να γίνει, ενώ είπε πως θα πρέπει να συσπειρωθούν οι προοδευτικές δυνάμεις και να φτιάξουν κοινά μέτωπα.


Η συνέντευξη του Στέλιου Κούλογλου στα Παραπολιτκά 90,1

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, κος Στέλιος Κούλογλου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να υπάρξει συμπόρευση του με την Κοινοβουλευτική Ομάδα των «11», είπε: «Θα το σκεφτόμουν να κατέβαινα ως συνεργαζόμενος με το καινούργιο σχήμα. Με ενδιαφέρουν κάποια γενικότερα προβλήματα της χώρα τα οποία δυστυχώς ούτε η Αριστερά έχει επαρκώς ασχοληθεί. Αυτό είναι ο ριζικός εκσυγχρονισμός ο δημοκρατικός της χώρας, το γεγονός ότι έχει μείνει πάρα πολύ πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Είμαστε τελευταίοι σε όλους σχεδόν τους τομείς. Η παραγωγική ανασυγκρότηση είναι απαραίτητη, δεν μπορούμε να στηριζόμαστε μόνο στον τουρισμό, πρέπει να δούμε το δημογραφικό πρόβλημα, στους νέους που δεν έχουν δουλειά και φεύγουν στο εξωτερικό, ορισμένα πολύ βασικά προβλήματα. Αν τα προβλήματα αυτά τα αντιμετωπίσει και τα θέσει ως προτεραιότητα μαζί με τα τρέχοντα ο νέος φορέας ναι βεβαίως, μπορώ να συνεργαστώ».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο νέος φορέας θα μπορούσε να έρθει σε συνεννόηση και με άλλους φορείς της κεντροαριστεράς, απάντησε: «Είναι απαραίτητο να γίνει αυτό. Η συνεργασία με άλλες δυνάμεις και ιδίως με το ΠΑΣΟΚ είναι απαραίτητη. Η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων έχει τελειώσει. Στην Ευρώπη έχουμε συνεχώς κυβερνήσεις συνεργασίας, το παλιό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να δουλέψει στις καινούργιες συνθήκες. Η Ελλάδα αποτελεί μια εξαίρεση με τον κ. Μητσοτάκη και το μεγάλο ποσοστό που πήρε η ΝΔ κυρίως λόγω των επανειλημμένων και συστηματικών και καταστροφικών λαθών που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά σε πραγματικές συνθήκες μπορεί να γίνουν, και από εδώ και πέρα πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας».

Με αφορμή τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέλιος Κούλογλου επισήμανε: «Η καθοδική πορεία του ΣΥΡΙΣΑ δεν μπορεί να ανακοπεί και αυτό διότι στέλνει αντιφατικά μηνύματα στους εκλογείς. Δεν ξέρουν ακριβώς οι εκλογείς τι θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης».
Τέλος, στην ερώτηση αν εκτιμά ότι θα επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο ο κ. Τσίπρας, απάντησε: «Στην πολιτική ποτέ δεν μπορείς να λες ποτέ αλλά νομίζω ότι προς το παρόν θα πρέπει και ο ίδιος να επεξεργαστεί τα αίτια της εκλογικής ήττας και στη συνέχεια να προχωρήσει σε πιθανές πολιτικές δράσεις. Προς το παρόν νομίζω ότι δεν θέλει να αποτελεί ενεργό μέρος του πολιτικού παιχνιδιού και το έχει δείξει».