Απεφάνθη το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρέπει να εξαιρεθεί απο την συμμετοχή της στην Εξεταστική Επιτροπή καθώς είναι ασυμβίβαστο να αποτελεί μέλος της και να είναι την ίδια ώρα συνήγορος υπεράσπισης σε συγγενείς θυμάτων των τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Επίσης αποφασίστηκε πως οποιοδήποτε μέλος της Εξεταστικής κληθεί ως μάρτυρας για την υπόθεση, επισης πρέπει να εξαιρεθεί.

Συμφωνα με την απόφαση της Επιστημονικής επιτροπής και δύο μέλη της γνωμοδοτικής επιστημονικής επιτροπής δήλωσαν πως αυτοεξαιρούνται διότι έχουν επαγγελματική σχέση με τη υπόθεση, δίνοντας το παράδειγμα πως είναι ασυμβίβαστο να εκφράζεις γνώμη για κάτι με το οποίο έχεις επαγγελματική σχέση. Ήδη η απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίο είναι ήδη στα χέρια του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής η οποία θα συνεδριάσει για το θέμα την επόμενη εβδομάδα.

Να θυμίσουμε πως τη διαβίβαση ερωτήματος στην επιστημονική υπηρεσία της Βουλής, για να διαπιστωθεί, κατά πόσον ένα μέλος της, μπορεί να είναι συγχρόνως και συνήγορος των κατηγορουμένων ή υποστηρίζοντας την κατηγορία στην υπόθεση, αποφάσισε η πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής για "τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών".