«Η Κοινοβουλευτική ομάδα αφορούσε τον προγραμματισμό μας σε σχέση με τον προϋπολογισμό, με τα τέσσερα νομοσχέδια, οικονομικά, τα οποία φέρνει η κυβέρνηση και πώς θα ξεδιπλώσουμε το πρόγραμμά μας και θα ανταποκριθούμε στις μεγάλες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας την ακρίβεια, τα κόκκινα δάνεια, τη φορολογική επιδρομή» σημείωσε αναφορικά με τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή Newsroom,

Για τα «καρφιά» Κασσελάκη τόνισε αρχικά την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα «σηματοδοτώντας την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και το ποια είναι η συνέχεια η ιστορική του ΣΥΡΙΖΑ» όπως τόνισε και υπογράμμισε πως στη ομιλία του ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στα στελέχη τα οποία επέλεξαν να αποχωρήσουν λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όλους αυτούς τους πέντε μήνες, δεν είδαμε να υπερασπίζονται τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είδαμε να κάνουν αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία και μόνο τώρα, όταν επέλεξαν να αποχωρήσουν, έχουν μια διαρκή παρουσία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Διαβάστε περισσότερα: Η σημασία της επανεμφάνισης Τσίπρα και το προσκλητήριο Κασσελάκη στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς με τη δημοσκοπική εικόνα του κόμματος ο κ. Παππάς σημείωσε πως «ευχαριστημένοι δεν μπορούμε να είμαστε σε καμία περίπτωση και δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο μας» προσθέτοντας ωστόσο πως «το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο από τη στιγμή που το κόμμα σέρνεται για τόσους μήνες σε μία περιττή εσωκομματική διαμάχη» χαρακτηρίζοντάς την «βούρκο εσωκομματικής διαμάχης».

Μεταξύ άλλων πρόσθεσε πως έχει μηδενίσει ο πολιτικός χρόνος από προχθές και πρόσθεσε αναφορικά με τους επόμενους στόχους του κόμματος και των στελεχών του πως «αυτό το οποίο θα κάνουμε από εδώ και στο εξής είναι να ξεδιπλώσουμε το πρόγραμμά μας, να μιλήσουμε συγκεκριμένα, να καταθέσουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα».

Παππάς για διαφορές ΣΥΡΙΖΑ και "11": Να τις εξηγήσουν οι αποχωρήσαντες, επρόκειτο για προσωπικές στρατηγικές


Ερωτηθείς για το ποιες είναι οι διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ με τους «11» ανάφερε πως «αυτό πρέπει μάλλον να το εξηγήσουν οι αποχωρήσαντες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είχαν πολιτικές διαφωνίες, ενώ στην πραγματικότητα ήταν σαφές στον κόσμο ότι οι προσωπικές στρατηγικές ήταν αυτές που επηρέασαν την απόφασή τους» και πρόσθεσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναγνωρίσει ότι είχε ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα και προφανώς με μια άλλη προσέγγιση, μια άλλη ρητορική και επαναπροσεγγίζοντας και κοινωνικές ομάδες στις οποίες δεν είχε κάνει καλό πέρασμα το τελευταίο χρονικό διάστημα, θα προσπαθήσει να τις προσεγγίσει».

Αναφορικά με την ενημέρωση προσωπικά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, από τον Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο κ. Παππάς σημείωσε πως «ζήτησε ενημέρωση ο Στέφανος ο Κασελάκης, ακριβώς για να υπάρχει μια σαφής εικόνα για το τι πρόκειται να συζητηθεί» ενώ συμπλήρωσε πως «δημιουργήθηκε και μια ανησυχία και από τις δηλώσεις του κυρίου Σαμαρά σε σχέση με το ότι δεν θέλει τον διάλογο με την Τουρκία, υπάρχει αυτό το σκηνικό του καλού κακού αστυνομικού, υπήρχε η δήλωση πριν από κάποιους μήνες του πρωθυπουργού για υποχωρήσεις στον διάλογο με την Τουρκία. Όλα αυτά χρειάζονται διευκρινίσεις. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ τηρούμε την εθνική γραμμή που πιστεύουμε ότι η μόνη διαφορά η οποία υπάρχει με την Τουρκία είναι η επίλυση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, η οποία είναι θέματα τα οποία πρέπει να παραπεμφθούν στην ΧΑΓΗ».

Παππάς: Καταρχήν υπέρ της επιστολικής ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ


Αναφορικά με την επιστολική ψήφο τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν θα σταθεί αντίθετος σε ό, τι διευκολύνει τους πολίτες. Το λέγαμε και μετ επιτάσεως το καλοκαίρι, όταν η Νέα Δημοκρατία είχε φέρει το νομοσχέδιο για τους ομογενείς ότι πρέπει να διευκολυνθούν και όλοι αυτοί οι χιλιάδες εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, οι οποίοι δούλευαν εποχιακά στα νησιά και σε άλλες τουριστικές περιοχές. Είμαστε λοιπόν καταρχήν υπέρ. Από κει και πέρα πρέπει να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες εκείνες δικλείδες, ούτως ώστε να μην υπάρχει, παράδειγμα νόθευση του αποτελέσματος, η μυστικότητα η οποία επιβάλλεται από το Σύνταγμα και αν υπάρχουν άλλα συνταγματικά κωλύματα κλπ» καταλίγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ επί της αρχής για να διευκολυνθούν οι Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν προσθέτοντας πως θα στήριζαν μια τέτοια εκλογική διαδικασία και στις εθνικές εκλογές.

Τέλος, αναφορικά με το συνέδριο ο κ. Παππάς σημείωσε πως θα πραγματοποιηθεί 23 – 25 Φεβρουαρίου.