Ψηλά στην ατζέντα του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας είναι η ενίσχυση της εμπορικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Μάλιστα, στις δηλώσεις που έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου μίλησε για συγκεκριμένα νούμερα, που «δείχνουν» την πρόθεση για -σχεδόν- διπλασιασμό της αξίας των ελληνοτουρκικών εμπορικών συναλλαγών.


Ταγίπ Ερντογάν: Στόχος να αυξήσουμε τον όγκο των εμπορικών συναλλαγών από 5,5 δισ. δολάρια σε 10 δισ. δολάρια

«Πιστεύω ότι η 5η συνάντηση του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου θα οδηγήσει σε μια νέα εποχή μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας που θα γίνει ισχυρότερη. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ με μια μεγάλη αντιπροσωπεία υπουργών. Οι υπουργοί μας θα έχουν πολύ ουσιαστικές συναντήσεις μεταξύ τους και με τους συνομιλητές τους. Φυσικά, ο στόχος είναι να αυξήσουμε τον όγκο των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ μας από 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Θα συζητήσουμε ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε σε ποιους τομείς προς αυτή την κατεύθυνση. Όλοι οι φίλοι μας υπουργοί έχουν κάνει τις προκαταρκτικές προετοιμασίες», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.