Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στην Αθήνα για την πρώτη του επίσκεψη μετά από έξι χρόνια. Η επίσκεψή του σηματοδοτεί την προσπάθεια των δύο χωρών να βελτιώσουν τις διμερείς σχέσεις τους, που έχουν δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Ερντογάν συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι συνομιλίες τους επικεντρώθηκαν σε μια σειρά θεμάτων ενώ παράλληλα υπήρξαν συναντήσεις και κυβερνητικών παραγόντων των δυο χωρών.

Μια από τις διμερείς υπουργικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα ήταν εκείνη του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη με τον Τούρκο ομόλογό του, πρέσβη Μπουράκ Ακτσαπάρ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους για την προώθηση της θετικής ατζέντας. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η υφυπουργός Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.


Η επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τις δύο χώρες να δείξουν τη βούλησή τους να βελτιώσουν τις σχέσεις τους. Το θετικό κλίμα που επικράτησε στις συνομιλίες μέχρι στιγμής είναι ένα καλό σημάδι για το μέλλον.