Στο καλό κλίμα και στο θετικό ισοζύγιο της παρουσίας Ερντογάν στην Αθήνα εστιάζει ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας και επίκουρος καθηγητής HAU, Τάσος Χατζηβασιλείου. Ειδικότερα ο κ. Χατζηβασιλείου κάνοντας απολογισμό της παρουσίας και της συνάντησης του Ερντογάν με τον Μητσοτάκη σημειώνει: «Χωρίς αμφιβολία, το ισοζύγιο της παρουσίας Ερντογάν στην Αθήνα είναι θετικό. Στην καλά προετοιμασμένη επίσκεψη, κυριάρχησε το καλό κλίμα. Ο Τούρκος Πρόεδρος εμφανίστηκε με ηπιότερο λόγο, επιλέγοντας να εκφράσει τις διαφοροποιήσεις του περισσότερο με υπόνοιες και λιγότερο με ευθείες αναφορές. Η υπογραφή της Διακήρυξης Φιλίας και Καλής Γειτονίας αποτελεί ιστορική εξέλιξη, αφού οι ηγέτες των δύο χωρών δεσμεύονται για τη διατήρηση των «ήρεμων νερών» και των απευθείας διαύλων επικοινωνίας».

 Χατζηβασιλείου για την επόμενη ημέρα στις σχέσεις Ερντογάν - Μητσοτάκη

Σχετικά με την επόμενη ημέρα, ο κ. Χατζηβασιλέιου τονίζει: « Σήμερα, μορφοποιήθηκε ο οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα των διμερών μας σχέσεων: πολιτικός διάλογος, διεύρυνση θετικής ατζέντας και Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Αν το ερχόμενο διάστημα οικοδομηθεί η αναγκαία εμπιστοσύνη, τότε θα μπορούσε να επιχειρηθεί η επίλυση της διμερούς μας διαφοράς, δηλαδή ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Άλλωστε, αυτός είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος».

 Κλείνει ο κ. Χατζηβασιλείου δηλώνοντας: «Πάντως, η σημερινή συνάντηση στέφθηκε με επιτυχία, αφού ανανεώθηκε η δέσμευση για συνέχιση της ηρεμίας και διατήρηση του διαύλου επικοινωνίας».