Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η διακρατική συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου για τη αναγνώριση τίτλων σπουδών.

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ωστόσο αναφέρθηκε και στη δυνατότητα αμοιβαίας αναγνώρισης πτυχίων επαγγελματικής εκπαίδευσης, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε χθες ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, με τον Τούρκο ομόλογό του.

Όπως ανακοίνωσε στην Βουλή ο Κ. Πιερρακάκης, «στο πλαίσιο των καλών πρακτικών και της θετικής ατζέντας, ανταλλάξαμε απόψεις για το πώς θα μπορούσε ο ένας να αναγνωρίζει τα πτυχία επαγγελματικής εκπαίδευσης, δηλαδή των ΙΕΚ, του άλλου».

*Διαβάστε εδώ: Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλία ο πρωθυπουργός, στις παρακάρλιες περιοχές - ''Η κυβέρνηση θα είναι εδώ όσο χρειάζεται'' (Εικόνες)

Ο υπουργός Παιδείας, με αφορμή την συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας Ελλάδας - Κύπρου, που προβλέπει την αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών μεταξύ ανώτατων και ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και άλλων εγκεκριμένων ιδρυμάτων, ο κ. Πιερρακάκης, αναφέρθηκε στο θέμα των μη κρατικών Πανεπιστημίων.

Ενδιαφέρον έχει η επισήμανση του ότι «τα πράγματα έχουν ωριμάσει και πρέπει να πατήσουμε γκάζι και όχι φρένο στην Παιδεία», μάλιστα κάλεσε όλα τα κόμματα, με ανοιχτό πνεύμα, να σφυρηλατήσουν συναινέσεις, και επικαλέστηκε το παράδειγμα της Κύπρου, «όπου το ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ, δυο εκ διαμέτρου αντίθετα κόμματα, συμφώνησαν για τα μη κρατικά πανεπιστήμια το κρατώ ως καλύτερη πρακτική, ας διδαχτούμε από αυτό».