Το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον Πειραιά, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, θα φωταγωγήσει απόψε στις 19:00 ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλη

«Σήμερα στις 17:00 το απόγευμα ξεκινάει η γιορτή στον Πειραιά με κορύφωση στις 19:30 που θα ανάψουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας 16 μέτρων, το πιο λαμπερό στην Ελλάδα με 150 χιλιαδες λαμπιόνια» είπε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, στα Παραπολιτικά 90.1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Με αφορμή τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Πειραιά, ο κ. Μώραλης ανέφερε:  «Η γιορτή θα συνοδεύεται από τον My radio με επιλογές τραγουδιών του Αντ. Δημητριάδη, θα έχουμε τον Π. Κιάμο, θα έχουμε την μεγάλη κυρία της ελληνικής τηλεόρασης την Ρ. Κορομηλά η οποία θα κάνει την παρουσίαση. Έχουμε πάρα πολλά πράγματα και θα περάσουμε ωραία».

Ερωτηθείς για τη διακοπή του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά, ο κ. Μώραλης απάντησε: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο ομόφωνα και το Δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα, και ξέρετε ότι αυτά τα συμβούλια σπάνια ομονοούν και ομοφωνούν, όλοι είχαμε συμφωνήσει ότι θέλουμε να κλείσει γιατί η λειτουργία ήταν άκρως παράνομη. Λειτουργούσε δίπλα σε σχολεία, εντός του δεύτερου εμπορικότερου δρόμου του 5ου διαμερίσματος και χωρίς να υπάρχει κάποια κοντινή πιάτσα τοξικομανών ή εξαρτημένων ατόμων στο παρελθόν άρα οι τρείς όροι που ο ίδιος ο ΟΚΑΝΑ είχε θέσει δεν πληρούνται».

Και συνέχισε: «Μόλις θέσαμε τα θέματα και εγώ και η αντιπεριφερειάρχης, η κα Αντωνάκου, στον κ.Μπρατάκο και στον κ. Βαρτζόπουλο κατανόησαν αμέσως το θέμα, είδαν τα προβλήματα τα οποία λειτουργεί η λειτουργία της δομής και έδωσαν την πρέπουσα λύση. Από εκεί και πέρα όμως χρειάζεται μια τέτοια δομή που να λειτουργεί νόμιμα και κανονικά για την περιφέρεια Πειραιά, θα πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο κτήριο. Θα καθίσουμε οι πέντε δήμαρχοι μαζί να βρούμε το κατάλληλο σημείο, να τους δώσουμε μια εναλλακτική».