Την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Γιάννης Δραγασάκης. Όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τη γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγγου, την οποία κοινοποιεί και στον Στέφανο Κασσελάκη, «η πλήρης διαφωνία μου με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπό τη νέα ηγεσία δεν μου επιτρέπει να παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής».

Ο Γιάννης Δραγασάκης τονίζει στην επιστολή του ότι «όσο διαρκεί η παρούσα κατάσταση δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανένα θεσμικό όργανο, σε θεσμική κομματική λειτουργία ή δημόσια εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ.».

Διευκρινίζει, πάντως, ότι «παραμένω μέλος του και θα συνεχίσω, στο μέτρο των δυνάμεών μου, να αγωνίζομαι για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.».

Ολόκληρη η επιστολή του Γιάννη Δραγασάκη:

Προς

Ράνια Σβίγγου, γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Κοινοποίηση

Στέφανο Κασσελάκη, Πρόεδρο

Αθήνα, 08/12/23

Αγαπητή Ράνια

Με την επιστολή αυτή παραιτούμαι από την Κ.Ε.

Όπως αναφέρω στο συνημμένο κείμενο:

«…η πλήρης διαφωνία μου με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπό τη νέα ηγεσία δεν μου επιτρέπει να παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Επειδή μου γίνονται διάφορες προτάσεις από μέλη του κόμματος, τα ευχαριστώ και διευκρινίζω ότι όσο διαρκεί η παρούσα κατάσταση δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανένα θεσμικό όργανο, σε θεσμική κομματική λειτουργία ή δημόσια εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φυσικά, παραμένω μέλος του και θα συνεχίσω, στο μέτρο των δυνάμεών μου, να αγωνίζομαι για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.».

Το συνημμένο κείμενο αποτελεί και μια πρώτη συμβολή μου στον προσυνεδριακό διάλογο, ο οποίος ελπίζω να γίνει ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Γιάννης Δραγασάκης.

Υπενθυμίζεται ότι λίγη ώρα νωρίτερα έγινε γνωστό ότι αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην βουλευτής του κόμματος Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος με γραπτή του δήλωση κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για «ιστορικών διαστάσεων απαξίωση της Αριστεράς».