Με αφορμή τα επεισόδια στου Ρέντη και τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο αναπληρωτής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης.

Διαβάστε εδώ: Επεισόδια στου Ρέντη: Από μία κλωστή κρέμεται η ζωή του βαριά τραυματισμένου αστυνομικού - Αμυδρή χαραμάδα αισιοδοξίας από την καλή εξέλιξή του

Ο Γιώργος Βασιλειάδης σημείωσε ότι «η οπαδική βία είναι το αποτέλεσμα μιας κοινωνικής διεργασίας και τα συσσωρευμένα αδιέξοδα που ζει η νέα γενιά».
Επιπλέον ο κ. Βασιλειάδης είπε ότι η κυβέρνηση θα εξαγγείλει όσα είχε ανακοινώσει πριν από τρεις μήνες, αναφορικά με την οπαδική βία.

Τέλος, ο αναπληρωτής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως θα πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Βασιλειάδη στα Παραπολιτικά 90,1

Αναφορικά με τα μέτρα που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός για την οπαδική βία

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι θα έρθει να εξαγγείλει τα πράγματα που εξήγγειλε πριν από τρεις μήνες.

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Η οπαδική βία είναι το αποτέλεσμα μιας κοινωνικής διεργασίας. Είναι το αποτέλεσμα διεξόδων συσσωρευμένων που ζει η νέα γενιά που την οδηγεί σε ακραίες μορφές κοινωνικής απαξίας όπως η συγκεκριμένη. Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να συμβαίνει δεν είναι η αυστηροποίηση των νόμων, έχουμε αυστηροποιήσει τους νόμους πενήντα φορές, είναι η εφαρμογή των νόμων.

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Αυτά που ακούω για τα «κεκλεισμένων των θυρών» δεν λύνουν το θέμα γιατί εκτός γηπέδου έγιναν τα επεισόδια. Και στην Αγγλία σας θυμίζω ότι η βία έχει αντιμετωπιστεί εντός γηπέδου, εκτός γηπέδου δεν είναι αθλητική βία είναι κοινωνική βία και την αντιμετωπίζουν με άλλο τρόπο. Άρα και το κεκλεισμένων των θυρών κατά την άποψη μου και αυτό ανέκδοτο αποτελεί.

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Τον έλεγχο των γηπέδων θα πρέπει να τον έχουν οι ΠΑΕ οι οποίες έχουν και την ευθύνη και οι οποίες πρέπει να έχουν και σοβαρότατες τιμωρίες όπως συμβαίνει και στην Ευρώπη. Γιατί τα γήπεδά μας είναι εκκλησίες όταν παίζουν στην Ευρώπη και όταν έρχεται η ώρα του ελληνικού πρωταθλήματος αλλάζει αυτή η εικόνα;

Με αφορμή την αναφορά στους «αυλικούς των servicers»

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Ο κ.Κασσελάκης ήθελε να στηλιτεύσει, με το δικό του τρόπο, την στάση στο κοινοβούλιο και κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης σχετικά με τους servicers και τις τράπεζες και το «παρών» που ψήφισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα η οποία αποσχίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά έχει δείξει με ποιου το μέρος βρίσκεται, ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετεί στην κοινωνία επομένως για μένα εκεί είναι η συζήτηση και εκεί τελειώνει το ζήτημα.