Περίπου στο άτυπο χρονικό όριο μέχρι το οποίο χρειάζεται να «περιμένουν» οι θεράποντες ιατροί του 31χρονου αστυνομικού -υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ- βρισκόμαστε σήμερα, προκειμένου να έχουν μία έστω και λίγο πιο καθαρή εικόνα για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του βαριά τραυματία από τα επεισόδια στου Ρέντη, ο οποίος εβλήθη αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης με ναυτική φωτοβολίδα στη μηριαία αρτηρία του αριστερού ποδιού του σε ευθεία βολή.

Ο ίδιος παραμένει τέταρτο εικοσιτετράωρο νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νικαίας.


Η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού

Συγκεκριμένα, επειδή ο βαριά τραυματίας αστυνομικός έχει λάβει πολύ μεγάλη ποσότητα μεταγγιζόμενου αίματος, ο οργανισμός του χρειάζεται περίπου 72 ώρες προκειμένου να συνέλθει.

Αν αποφύγει εν τω μεταξύ το σύνδρομο της διάχυτης ενδοαγγειακής πήξης, το οποίο αποτελεί μία πιθανή, επικίνδυνη επιπλοκή, την οποία -για την ώρα- φαίνεται ότι αποφεύγει παρά τις διαταραχές της πηκτικότητας του αίματός του, όπως καταγράφει και το ιατρικό ανακοινωθέν του περασμένου Σαββάτου το οποίο υπογράφει ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νικαίας, Ανδρέας Πλεμμένος.

Διαβάστε ακόμα: Επεισόδια στου Ρέντη: Ο 31χρονος χτυπήθηκε και από μολότοφ λέει αυτόπτης μάρτυρας – “Ζητούσε μόνο να βγάλουμε τη φωτοβολίδα, ζούσε τον πόνο”


Δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν

Κατά τα λοιπά, μία αμυδρή χαραμάδα αισιοδοξίας αφήνει το γεγονός ότι ελαφρώς βελτιωμένη είναι η κατάσταση της υγείας του 31χρονου βαριά τραυματία αστυνομικού σε σχέση με την αρχή της νοσηλείας του στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νικαίας.

Την ίδια ώρα, το ιατρικό ανακοινωθέν του Σαββάτου έκανε λόγο για «διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού» εξαιτίας «διαταραχών στην πηκτικότητα του αίματος», αιμορραγική διάθεση η οποία πάντως «ελέγχεται επαρκώς με αιμοστατικά (φάρμακα) και επίδεση».

Σύμφωνα με το εν λόγω ιατρικό ανακοινωθέν, ο 31χρονος αστυνομικός φέρει επίσης «δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος». Μάλιστα οι γιατροί έχουν πλέον καταφέρει να αναστείλουν τη διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα, ενώ προχωρούν ήδη σε σταδιακή μείωση της χορήγησης των κατασταλτικών φαρμάκων, χωρίς όμως να έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής κάποια αντίδραση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ», ο 31χρονος βαριά τραυματίας δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του, δεν έχει εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του αριστερού κάτω άκρου του και δεν δύναται να εκτιμηθεί ακόμη, στην παρούσα φάση, αν έχουν προκληθεί μόνιμες εγκεφαλικές βλάβες εξαιτίας του αρχικού αιμορραγικού σοκ.

Διαβάστε ακόμα: Επεισόδια στου Ρέντη: Προσχεδιασμένη η δολοφονική επίθεση - Σύλληψη του 18χρονου δράστη σε χρόνο ρεκόρ - Αναζητείται ο “καθοδηγητής” των χούλιγκαν

«Άδικο να πεθάνει»

Την ίδια στιγμή, δραματική έκκληση απηύθυνε χθες ο πατέρας του 31χρονου αστυνομικού.

«Να καταβάλετε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να σώσετε το παιδί μου. Είναι άδικο να πεθάνει», είναι τα λόγια που φέρεται να είπε ο πατέρας του αστυνομικού στους γιατρούς.

Από τη δική του πλευρά, ο παππούς του 31χρονου βαριά τραυματία αστυνομικού, μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ανέφερε ότι έχει σταματήσει η αιμορραγία. «Είμαι μονάχος, τα παιδιά είναι όλα κάτω, δεν ξέρω τίποτα. Απλώς ξέρω μόνο, με πήραν ότι σταμάτησε η αιμορραγία. Κατά τα άλλα, είναι κρίσιμη η στιγμή, δεν ξέρω. Τώρα ο Θεός, ό,τι πει ο Θεός», δήλωσε χαρακτηριστικά.