Ούτε θέλει ούτε μπορεί να εφαρμόσει μέτρα κατά της οπαδικής βίας, κατήγγειλε για την κυβέρνηση η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη. Ειδικότερα, σε δήλωσή της η κ. Δώρα Αυγέρη σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη ανέφερε τα εξής:

 Οι σημερινές ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει την οπαδική βία. Μόνο που αυτό το ακούμε ξανά και ξανά από κυβερνητικά χείλη, μετά από κάθε τραγικό περιστατικό δολοφονικής οπαδικής βίας που συμβαίνει επί των ημερών της κυβέρνησης της ΝΔ, και δυστυχώς τα περιστατικά αυτά είναι πολλά. Το Φεβρουάριο του 2022, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, δήλωνε ο πρωθυπουργός: Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση προχωρούσε στην ανακοίνωση δέσμης μέτρων

Διαβάστε επίσης: Οπαδική βία: Με συνένωση δικογραφιών αλα Χρυσή Αυγή η δικαστική έρευνα

Ενάμιση χρόνο μετά, τον Αύγουστο του ‘23, Κροάτες χούλιγκαν διέσχιζαν ανενόχλητοι τη μισή χώρα με προορισμό τη Νέα Φιλαδέλφεια. Νεκρός ακόμη ένας νέος άνθρωπος. Ο Μιχάλης Κατσουρής. Ο πρωθυπουργός, μετά τη  συνάντηση του με τον πρόεδρο της UEFA, ανακοινώνει τα ίδια μέτρα για τη βία στο ποδόσφαιρο και δηλώνει για μια ακόμα φορά πόσο αποφασισμένος είναι: Όπως αποδεικνύεται, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα στην πράξη. Λόγια και μόνο λόγια. Το περασμένο Σάββατο, μετά την επίσκεψή του στον βαριά τραυματισμένο αστυνομικό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε την άμεση εφαρμογή τεσσάρων μέτρων. Η κυβέρνηση φαίνεται να τα υιοθετεί. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν πράγματι θέλει και μπορεί να τα εφαρμόσει.