«Είναι ξεκάθαρο ότι η μήτρα του προβλήματος είναι οι δέσμες φιλάθλων, εν πάση περιπτώσει των ΠΑΕ, είναι δηλαδή ένα κομμάτι των οργανωμένων, μια μειοψηφία προφανώς των οργανωμένων οπαδών των ΠΑΕ» σημείωσε ο Νίκος Ρωμανός, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

«Από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα και προφανώς μετά μπορεί να εκφράζεται και σε άλλους χώρους, αλλά η ουσία, ο πυρήνας, η μήτρα είναι ουσιαστικά αυτές οι οργανωμένες ομάδες των φιλάθλων και επαναλαμβάνω, μια ισχνή μειοψηφία αυτών των οργανωμένων φιλάθλων. Άρα γι’ αυτό και τα μέτρα εκεί κατατείνουν, εκεί εστιάζουν και αν θέλετε, γι’ αυτό το λόγο χωρίζονται και σε δύο βασικούς πυλώνες. Από τη μια αυτά που αφορούν τα γήπεδα αυτά καθαυτά για να μπορούν να ξανανοίξουν με ασφάλεια και από την άλλη αυτό το οποίο νομίζω δεν έχει τονιστεί όσο θα έπρεπε και αυτό είναι η μεγάλη τομή και ο πυρήνας του προβλήματος, που έχει να κάνει με τους δύο συναρμόδιους υπουργούς που θα πάνε σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, θα καταθέσουν όλα τα στοιχεία, όλους τους φακέλους που υπάρχουν για την οπαδική βία, προκειμένου να συνεκτιμηθούν, προκειμένου να εξεταστούν από κοινού και να διερευνηθούν και για το κομμάτι της εγκληματικής οργάνωσης» συμπλήρωσε ο Νίκος Ρωμανός.

Διαβάστε ακόμα: Ρωμανός για οπαδική βία: Ο κ. Κασσελάκης επιλέγει την αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση - Υιοθετήθηκαν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Ρωμανός: «Υπάρχει η ευελιξία και η ευχέρεια για εκ νέου παρεμβάσεις»

Να δούμε, σημείωσε ο Νίκος Ρωμανός, «αν υπάρχουν εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο ποδόσφαιρο εν προκειμένω και πέρα από τους φυσικούς αυτουργούς που νομίζω ότι σε αυτό το κομμάτι η αστυνομία έχει κάνει μια πολύ καλή δουλειά σε όλα τα τραγικά περιστατικά που είχαμε το τελευταίο διάστημα, να δούμε και τους ηθικούς αυτουργούς, να δούμε αυτές οι συμμορίες ή οι εγκληματικές οργανώσεις αν αποφανθεί η δικαιοσύνη, από πού χρηματοδοτούνται, ποιοι δίνουν τις εντολές, ποιοι δίνουν τον εξοπλισμό, πώς στήνεται όλη αυτή η υποδομή, πώς συντονίζονται και ούτω καθεξής. Ποιοι ανέχονται αυτά τα φαινόμενα και ποιοι με δηλώσεις πιθανόν να βοηθούν στο να έχουμε αυτά τα φαινόμενα».

Εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ο Νίκος Ρωμανός σημείωσε, πως θα υπάρξει παράταση και κατά δεύτερον υπάρχει η ευελιξία και η ευχέρεια για εκ νέου παρεμβάσεις.

Πηγή: ΕΡΤ