Μια μεγάλη εκδήλωση ετοιμάζει για τις αρχές της Άνοιξης ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρώην πρωθυπουργός έχει απευθύνει πρόσκληση σε μια σειρά από προσωπικότητες της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς προκειμένου να βρεθούν στην Αθήνα, πριν από τις ευρωεκλογές, και να μιλήσουν για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής.

Στην ατζέντα θα τεθούν ζητήματα που σχετίζονται με τις κοινωνικές ανισότητες, την κλιματική αλλαγή, καθώς και αυτά που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής, όπως είναι ο πόλεμος Ισραήλ-Παλαιστίνης. Στον κατάλογο των ευρωπαίων ηγετών που θα προσκαλέσει ο κ. Τσίπρας βρίσκονται μεταξύ άλλων τα ονόματα του πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, του πρώην προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι. Παραλλήλως, θα προσκληθούν και προσωπικότητες από το χώρο της διανόησης και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε τη δυνατότητα να απευθύνει αυτές τις προσκλήσεις και δια ζώσης στα πρόσφατα ταξίδια που έκανε σε Ρώμη και Παρίσι. Η εκδήλωση που ετοιμάζει ο κ. Τσίπρας θα αποτελέσει και την «πρεμιέρα» του think tank που ο ίδιος έχει στα σκαριά.