Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και την Κατερίνα Βεζύρη, μέλος του τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, συναντήθηκε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, με εκπροσώπους του ΔΣ της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ), και συγκεκριμένα τους Δημήτρη Κοντό, πρόεδρο, Μαρία Μαυροζίδου, μέλος του ΔΣ και πρόεδρο των Τριτέκνων Αν. Αττικής και Ελευθέριο Μαραγκάκη, μέλος του ΔΣ και αντιπρόεδρο των Τριτέκνων Αν. Αττικής.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ενημέρωσαν ‘’για το υπόμνημα που έχουν καταθέσει στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και κυρίως για το αίτημα εξομοίωσης των τρίτεκνων με τις πολύτεκνες οικογένειες’’.Με βάση αυτά τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις ζητήθηκε και η κοινοβουλευτική στήριξη του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ δεσμεύθηκε να στηρίξει το αίτημα εξομοίωσης των τρίτεκνων με τις πολύτεκνες οικογένειες

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δήλωσε ‘’τη στήριξή της στα αιτήματα, αναδεικνύοντας ότι η μείωση του λαϊκού εισοδήματος, η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια, η παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, επιβαρύνουν πολλαπλάσια τις πολυμελείς οικογένειες. Πρόκειται για την πολιτική διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων’’.

Το ΚΚΕ ‘’διεκδικεί μέτρα για τη στήριξη του λαϊκού εισοδήματος, το δικαίωμα στη σύγχρονη, ασφαλή και φθηνή στέγη, καθώς και την ανακούφιση των εργατικών λαϊκών οικογενειών από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια’’.

Τέλος, το ΚΚΕ ‘’δεσμεύτηκε να αξιοποιήσει και κάθε κοινοβουλευτική δυνατότητα, ώστε να στηριχτεί το αίτημα της εξομοίωσης των τρίτεκνων με τις πολύτεκνες οικογένειες’’.