Το αφήγημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διοικήσει την Ελλάδα με καθαρά χέρια προέταξε ο Στέφανος Κασσελάκης στη χθεσινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβάρά, ενώ αναφερόμενος στα εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετώπισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι τα έχει αφήσει πίσω του.

Στέφανος Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει βαθιά κοινωνικός και ανεξάρτητος

Αναφερόμενος μάλιστα στον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, είπε ότι «η σχέση μου με τον Αλέξη είναι εξαιρετική. Η βάση του κόμματος προφανώς τον αγαπάει πολύ βαθιά, είναι μεγάλη μου τιμή που τον έχω διαδεχτεί, είναι μεγάλη μου τιμή που έτρεξα δίπλα του στα ενδιάμεσα των δύο εκλογών και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί που είναι ο Αλέξης Τσίπρας».

Διευκρινίζοντας μάλιστα αυτή την αναφορά του, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει βαθιά κοινωνικός και ανεξάρτητος και να μπορέσει να αγκαλιάσει τον κόσμο, ο οποίος θα τον πιστέψει ότι μπορεί να έχει αξιόπιστη διακυβέρνηση.

Μιλώντας για τα οικονομικά μέτρα που έχει προτείνει, επισήμανε ότι το ένα είναι η κατάργηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις.

Ακόμα, αφήνοντας μία έμμεση αιχμή εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ανέφερε ότι «καλό θα ήταν και ο κ. Ανδρουλάκης να έκανε μήνυση εναντίον του κ. Μητσοτάκη και των διοικητών της ΕΥΠ, από τη στιγμή που ξέρει ότι τον παρακολουθούσαν. Να μάθουμε και από εκεί τι γίνεται».

Διαβάστε ακόμα: Ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ με... έμφαση στους 35άρηδες σχεδιάζει ο Κασσελάκης - Οι εκτιμήσεις για τη Νέα Αριστερά και η συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ

Η περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη

Εν τω μεταξύ, χθες ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε σε πόλεις της Αιτωλοακαρνανίας και συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στη λογική της αδιαμεσολάβητης επαφής με τον κόσμο, εκεί που εργάζεται και ζει. Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχε ενημερωθεί η νομαρχική οργάνωση της περιοχής ούτε τα κομματικά στελέχη.

«Ήρθα απροειδοποίητα, γιατί θέλω να δω πώς είστε, δεν θέλω να ακούω μόνο τους κομματικούς μηχανισμούς», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε με πολίτες, άκουσε τα προβλήματα των επαγγελματιών και δεσμεύτηκε ότι τέτοιου είδους επισκέψεις θα είναι συχνές στο πρόγραμμά του.

Βολές Δραγασάκη

Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Δραγασάκης εξαπέλυσε βολές εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την τακτική που ακολουθεί στο κόμμα, καταλογίζοντάς του παράλληλα «αυταρχισμό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, από κόμμα ενότητας μέσα από τη διαφορετικότητα, από κόμμα διαλόγου και συμπερίληψης, βλέπουμε να μετασχηματίζεται σε ένα μόρφωμα αυταρχισμού. Υπάρχουν απειλές διαγραφών, διαβολές και συκοφαντίες σε όσους διαφωνούν. Αυτά τα πράγματα τα θεωρώ πολύ αρνητικά για οποιοδήποτε κόμμα, ιδίως για ένα κόμμα της Αριστεράς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης μιλώντας στο Kontra.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει τα στρατηγικά πλεονεκτήματα και δεν είναι αξιόπιστος φορέας. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ελκυστικός», σημείωσε μεταξύ άλλων. Μάλιστα, ο κ. Δραγασάκης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πετύχει τους στόχους του στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024, τότε θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας. Από τον ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε, πάντως, χθες και ο πρώην βουλευτής του κόμματος Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος σε επιστολή του σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει με κατάρρευση.

Διαβάστε ακόμα: Μάχη… Ινστιτούτων στον ΣΥΡΙΖΑ: Χαµένο στην αντιπαράθεση το ''ΕΝΑ'' του ∆ραγασάκη μετά την αποστασιοποίησή του από τον Κασσελάκη

Μουδιασμένο το στρατόπεδο της Νέας Αριστεράς

Στο άλλο στρατόπεδο, της Νέας Αριστεράς, τα πράγματα μοιάζουν να είναι μουδιασμένα μετά τα αποτελέσματα των πρώτων δημοσκοπήσεων, οι οποίες καταγράφουν τη δυναμική τους σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Ο Αλέξης Χαρίτσης πάντως με άρθρο του αναφέρθηκε στις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης και τόνισε: «Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, ο σημερινός πρόεδρος και η νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να σταθούν με προγραμματικές παλινωδίες και με μια πολιτική του συνθήματος και της ατάκας. Μετατρέποντας σταδιακά το κόμμα σε έναν άμορφο σχηματισμό, χωρίς δημοκρατικές και κομματικές λειτουργίες, που καμία σχέση δεν έχει με τις προοπτικές που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Το αποτέλεσμα είναι ορατό: η προοδευτική αντιπολίτευση έχει συρρικνωθεί και η Αριστερά κινδυνεύει από την οριστική της απαξίωση. Η απόφαση αποχώρησής μας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν εξαιρετικά δύσκολη και επώδυνη, ήταν όμως επιβεβλημένη. Ήταν μια πράξη ευθύνης και ελπίδας».

Στους στόχους της Νέας Αριστεράς, τον πήχη για τις ευρωεκλογές 2024, αλλά και στις εξελίξεις στον προοδευτικό χώρο αναφέρθηκε και ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό κενό σε αυτό που θα λέγαμε προοδευτική αντιπολίτευση», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς μιλώντας στην ΕΡΤ και υπογράμμισε ότι «χρειάζεται να υπάρχει μια προοδευτική εναλλακτική απέναντι σε μια δεξιά, νεοφιλελεύθερη, συντηρητική κυβέρνηση».

«Αυτή η προοδευτική εναλλακτική δεν υπάρχει ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ -ο οποίος είναι σε μια διαδικασία κρίσης και φθοράς- ούτε από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι καθηλωμένο», πρόσθεσε. Σημείωσε μάλιστα πως θα συμμετάσχουν ως ένα ευρύτερο συμμαχικό σχήμα με ένα ανοιχτό, ενωτικό, αριστερό, οικολογικό, προοδευτικό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές, επισημαίνοντας ότι είναι σε μια συζήτηση και με τον Πέτρο Κόκκαλη, που, όπως τόνισε, «είναι ένας από τους ανθρώπους που όλο το προηγούμενο διάστημα αποτελεί πρότυπο για το τι σημαίνει να δουλέψει μια καμπάνια με επιστημονικό και σοβαρό πολιτικό τρόπο στα ζητήματα του κλίματος».