Ο ειδικός εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νέα Αριστερά, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, είπε πως "είναι καλός μόνο εάν νομίζετε ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι. Όπως και ο περσινός, δεν αντιμετωπίζει το κοινωνικό πρόβλημα", σημείωσε, τονίζοντας την ανάγκη ενός αναπτυξιακού κράτους και όχι του επιτελικού κράτους που προωθεί η ΝΔ.

Θα μπορούσατε να αρχίσετε πχ από τη Θεσσαλία, να φέρετε μαζί τον ιδιωτικό τομέα και τους κοινωνικούς φορείς, να σχεδιάσετε τι πρέπει να παράγει η περιοχή και ποιες υποδομές χρειάζεται, αλλά εσείς είστε εναντίον αυτού, διότι μια τέτοια πορεία απαιτεί διαφάνεια που δεν τη θέλετε, είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, "η χώρα χρειάζεται έναν άλλον συνασπισμό, που δεν θα είναι μόνο υπέρ της αναδιανομής και υπέρ ενός άλλου κοινωνικού μπλοκ, αλλά θα (προωθεί) μεταρρυθμίσεις για ένα αναπτυξιακό κράτος. Μαζί με τον κόσμο της εργασίας ως συστατικό στοιχείο της ανάπτυξης αυτής. Γνωρίζοντας ότι υπάρχουν περιορισμοί, και της ΕΕ και των χρηματαγορών, αλλά ξέροντας κιόλας ότι ο κόσμος αλλάζει, όταν κάποιο κοινωνικό μπλοκ δυνάμεων έχει μία στρατηγική, που σπρώχνει την περίμετρο του εφικτού", είπε ο κ. Τσακαλώτος.