Τη στήριξη των ΠΑΕ στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και του χουλιγκανισμού ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

«Τα μέτρα απαιτούν στήριξη και ενσυναίσθηση όλων των παραγόντων», ανέφερε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ζήτημα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ. τη σύλληψη όλων όσοι εμπλέκονται στη δολοφονική επίθεση στο Ρέντη.

Απαντώντας σε όσους ζητούν να βγει εκτός γηπέδων η ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Οικονόμου εμφανίστηκε αρνητικός, λέγοντας πως «σε ένα γεγονός όπου υπάρχουν 20-30.000 άνθρωποι δεν μπορεί η ΕΛΑΣ να μην έχει παρουσία». Πρόσθεσε ακόμη, ότι η Αστυνομία δεν είναι εκεί για να προστατεύσει μια ιδιωτική ΠΑΕ, αλλά «το τι θα κάνει επαναπροσδιοριστεί ώστε να είναι ακόμη πιο ξεκάθαρος ο ρόλος της».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, χαρακτήρισε ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία την υπόθεση σύλληψης όλων όσοι εμπλέκονται στη δολοφονική επίθεση κατά του άτυχου αστυνομικού. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε ειδική αναφορά στην «βία με αθλητικό υπόβαθρο» σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «Δεν μπορεί για ένα γκολ ή οφσάιντ να δημιουργούνται συνθήκες εμπόλεμης ζώνης και οι αστυνομικοί στο τέλος της ημέρας να γίνονται σάκος του μποξ και μεταξύ εκείνων που δεν επιθυμούν την παρουσία τους και από εκείνους που πριν την επιζητούσαν».

Υπογράμμισε ότι ήδη έχουν ληφθεί δραστικά μέτρα που έχουν αποδώσει για τον περιορισμό της αθλητικής βίας και πρόσθεσε «πρέπει να γίνουν περισσότερα. Οι ομάδες αυτές δρουν με σχέδιο, ιεραρχία και συγκεκριμένο τρόπο. Φιλοδοξούμε ότι θα επιφέρουμε συντριπτικό χτύπημα στις αγέλες των χούλιγκαν. Συγκεκριμένα πράγματα θα γίνουν που θα επιτρέψουν στην πολιτεία να είμαστε περισσότερο θωρακισμένοι στις αφιονισμένες οργανώσεις χούλιγκαν. Αυτό απαιτεί την συνδρομή όλων των παραγόντων των αθλητικών σωματείων και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του».