Η τροπολογία (για τις άδειες διαμονής) αποτελεί έκτακτη ρύθμιση, και ως τέτοια «δεν είναι η βασική επιλογή» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του κρατικού προϋπολογισμού 2024, στην ολομέλεια της Βουλής. «Εάν ήταν η βασική επιλογή θα την κάναμε τακτική. 'Αρα είναι μία έκτακτη ρύθμιση που προκύπτει από τις συγκεκριμένες ανάγκες», ενώ έχει εξηγηθεί επαρκώς από τους αρμόδιους υπουργούς πρόσθεσε ο κ. Βορίδης, απαντώντας σε ερώτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης, Κ. Χήτα, εάν ο ίδιος θα την ψηφίσει.

Μιλώντας για το θέμα της ακρίβειας, είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει ιδεολογικές αγκυλώσεις, αλλά είναι ρεαλιστής που παλεύει με τα προβλήματα. «Οι παρεμβάσεις μας περιλαμβάνουν το πλαφόν κέρδους, τα καλάθια των καταναλωτών, τη δέσμευση για εξάμηνη μείωση τιμών, την επιβολή προστίμων κ.ά. Εάν υπάρχει κυβέρνηση που μάχεται κατά της ακρίβειας, με δέσμη μέτρων, είναι αυτή», είπε ο κ. Βορίδης.

Κάλεσε μάλιστα, όσους βουλευτές αγωνιούν, να πουν εάν έχουν έναν αποτελεσματικότερο τρόπο. Να πουν, «αύριο πατάω το κουμπί» που αντιμετωπίζει τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, και δεν έχει καταφέρει να το αντιμετωπίσει το σύνολο της ΕΕ και του κόσμου. Εάν το έχετε και το κρύβετε, κάνετε πολύ κακά. Πρέπει να μας το αποκαλύψετε. Αλλά το θέλουμε τώρα. Να μας πείτε το κόλπο. Μόλις μας το πείτε, δεσμεύομαι εγώ και ο (αρμόδιος) υπουργός. Τώρα θα το κάνουμε πράξη. Εάν όμως δεν έχετε, να μας το πείτε, διότι, εμείς έχουμε μία σειρά παρεμβάσεων στα ζητήματα αυτά. [..] Η απάντηση είναι ότι για μια ακόμα φορά η κριτική είναι ανέξοδη, ανεύθυνη και δεν έχει εισφέρει τίποτα. Η αναξιοπιστία του πολιτικού σας λόγου είναι αυτή που σας καθηλώνει, και όχι το εκλογικό αποτέλεσμα» είπε ο κ. Βορίδης.