Υπέρ της τροπολογίας για τους παράτυπους μετανάστες τάχθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η βουλευτής
της Νέας Αριστεράς Σία Αναγνωστοπούλου.

Τόνισε πως η τροπολογία δε γίνεται να μην ψηφιστεί και πως είναι πραγματική ανάγκη της κοινωνίας.

Μιλώντας για τις αμυντικές δαπάνες σημείωσε ότι η άμυνα είναι προτεραιότητα κάθε χώρας, τα εξοπλιστικά κοστίζουν ακριβά. “Είχαμε ζητήσει να γίνεται 10ετής συζήτηση για το τι εξοπλιστικά θέλουμε κάθε χρόνο και πόσο κοστίζουν”.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

Ερωτηθείσα γιατί δεν ψήφισαν τις αμυντικές δαπάνες

Σ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είχαμε πει ότι θα το εξετάσουμε. Η άμυνα είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα κανένας δεν το αμφισβητεί ότι είναι απόλυτη προτεραιότητα μιας χώρας επειδή όμως τα εξοπλιστικά προγράμματα κοστίζουν πάρα πολύ ακριβά και έχει πληρώσει η χώρα μας σε προηγούμενες περιόδους και με θέματα που είχανε να κάνουν με μη διαφάνεια, με μη συζήτηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων είχαμε ζητήσει και ζητάμε πάντα ότι πρέπει να γίνεται ένας δεκαετής υπολογισμός, μια δεκαετή συζήτηση για το τι είδους εξοπλιστικά θέλουμε για κάθε χρόνο και πόσες είναι αυτές οι δαπάνες. Επειδή επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του κράτους πολύ και επειδή πληρώνουν οι πολίτες πρέπει να υπάρχει αυτή η διαφανής διαδικασία στην επιτροπή εξοπλιστικών.

Για την αλλαγή θέσης του ΣΥΡΙΖΑ για τα εξοπλιστικά

Σ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θα ήθελα να μην σχολιάσω γιατί άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει έναν άλλο προσανατολισμό τώρα με ένα επιχείρημα «ότι είναι πατριωτικής ευθύνης ο κ.Κασσελάκης» δηλαδή πριν ο κ. Τσίπρας δεν ήταν πατριωτικής ευθύνης όταν έθετε τα ίδια θέματα; Αλλά αυτό είναι θέμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείσα αν η Νέα Αριστερά θα ψηφίσει την τροπολογία για τους παράτυπους μετανάστες

Σ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εννοείται και νομίζουμε ότι είναι το μίνιμουμ που πρέπει να γίνει και αποδεικνύει ότι η κοινωνία είναι πραγματιστική. Έχει πρόβλημα, πως αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα; Έχουμε τόσους μετανάστες οι οποίοι είναι αόρατοι... Ο κυνικός ρεαλισμός που βασίζεται πάνω σε ιδεολογήματα τύπου «όχι γιατί θα τους νομιμοποιήσουμε και θα μείνουν εδώ και θα γίνουμε τόπος προσέλκυσης κλπ» δεν βασίζεται πουθενά, ούτε στην ιστορία.

ΔΗΜ.: Άρα θεωρείτε ότι η κυβέρνηση κάνει ένα θετικό βήμα

Σ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι θετικό βήμα, ελλιπές αλλά θετικό. ...Αυτή η τροπολογία δεν γίνει να μην ψηφιστεί γιατί πέρα από το ότι εμείς θα την ψηφίζαμε για λόγους αρχών είναι και μια πραγματική ανάγκη της κοινωνίας.

Για τη στάση του κ. Σαμαρά

Σ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ο κ. Σαμαράς κάνει επίδειξη ακροδεξιάς ρητορικής. Είδαμε και για τον ελληνοτουρκικό διάλογο αλλά αυτό είναι εσωτερικό θέμα της ΝΔ.

Ερωτηθείσα αν στόχος της Νέας Αριστεράς είναι να εκλέξουν ευρωβουλευτές

Σ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ο στόχος είναι οπωσδήποτε να εκλέξουμε ευρωβουλευτές και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε αλλά εγώ δεν είμαι δυσαρεστημένη από τις δημοσκοπήσεις γιατί δεν υπάρχει ως κόμμα η Νέα Αριστερά. Δεν έχουμε συγκροτηθεί ως κόμμα ακόμα μια Κοινοβουλευτική Ομάδα είμαστε, αυτή η Κοινοβουλευτική Ομάδα με το καλημέρα να παίρνει γύρω στο 2,5% δηλαδή να αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις δεν είναι απαισιόδοξο. Εγώ γύρω στο Φεβρουάριο περιμένω να δω μια πιο αξιόπιστη καταγραφή των δικών μας δυνάμεων.