Υπέρ της τροπολογίας για τους μετανάστες τάχθηκε μιλώντας στα «Παραπολιτικά» 90,1 και την εκπομπή «Γιατί µε ξύπνησες πρωί», με τον Βασίλη Σκουρή και την Κέλλυ Κοντογεώργη, ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, λέγοντας ότι «χρειάζεται να πάρουμε μια απόφαση, καθώς δεν υπάρχουν χέρια, και να ενισχύσουμε την ελληνική παραγωγή».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση Σαμαρά για τη συγκεκριμένη τροπολογία, άφησε υπονοούμενα για οικονομικά συμφέροντα, ενώ ανέφερε «άπαξ προδότης, πάντα προδότης».

Διαβάστε ακόμα: Βουλή: Σήμερα η ψηφοφορία επί της τροπολογίας για το Μεταναστευτικό - Τι προβλέπει - Η στάση Σαμαρά

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε πως είναι αδιανόητο να επιβληθεί κομματική πειθαρχία.

Ακόμα, ζήτησε να κοπούν τα επιδόματα, λέγοντας ότι η  «ασύδοτη χορήγησή τους έχει κάνει τον Έλληνα τεμπέλη».

«Δεν είμαι σίγουρος πως θα πειστώ να κατέβω υποψήφιος για την ευρωβουλή», δήλωσε ακόμα ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιώργου Καρατζαφέρη στα ,«Παραπολιτικά» 90,1

Ερωτηθείς αν σκέφτεται την κάθοδό του στις ευρωεκλογές:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Δεν είμαι σίγουρος ότι θα πεισθώ να κατέβω. Το ενδιαφέρον είναι ότι η ομάδα την οποία είχα φτιάξει μαζί με τον Φάρατζ πριν από 20 χρόνια αναμένεται τρίτο κόμμα στο Ευρωκοινοβούλιο, από την άλλη πλευρά υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν με ενθουσιάζουν.

Αναφορικά με την τροπολογία για τους παράτυπους μετανάστες που εργάζονται στην Ελλάδα:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Μιλάμε γι' αυτόν που είναι ήδη εδώ. Επομένως εμείς τον θέλουμε αυτόν να συνεχίσει να ζει στο ημίφως ή χρειάζεται να πάρουμε μια γενναία απόφαση και να πούμε «δεν υπάρχουν χέρια» και πρέπει να ενισχύσουμε λίγο την αγροτική παραγωγή;
 Δυστυχώς αυτή η ασύδοτη πολιτική των επιδομάτων έχει κάνει όλο τον κόσμο τεμπέλη. Όταν ο άλλος ενθυλακώνει 500 ευρώ και παραπάνω, τη βγάζει στις καφετέριες, δεν πάει να δουλέψει για 700 ευρώ. Αν δεν κοπεί η πολιτική των επιδομάτων, για να σφιχτεί ο άλλος να πάει να δουλέψει, δεν θα πάει να δουλέψει. Να κοπούν τα επιδόματα, για να πάνε να δουλέψουν, όσο υπάρχουν τα επιδόματα δεν δουλεύουν.

ΔΗΜ.: Άρα εσείς συμφωνείτε με την τροπολογία αυτή.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ναι, δεν διαφωνώ.

Αναφορικά με τις διαφωνίες του κ. Σαμαρά:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Έχω την αίσθηση ότι κάποιος τον βάζει. Δεν είναι πρωτογενές το θέμα, κάποιος από πίσω ο οποίος έχει κάποιες ενστάσεις και αιτιάσεις με τον Μητσοτάκη τον σπρώχνει.

ΔΗΜ.: Εννοείτε οικονομικό συμφέρον;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ναι, διάφορα τέτοια πράγματα, αλλά δεν είναι η ώρα... Κάποιος τον βάζει από πίσω... Άπαξ προδότης, πάντα προδότης, ό,τι έκανε ακριβώς πριν από τριάντα χρόνια.

Για την κομματική πειθαρχία:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Κομματική πειθαρχία είναι αδιανόητο τη σημερινή εποχή, πάει κόντρα στους κανονισμούς της Βουλής και στο Σύνταγμα, γιατί ο βουλευτής ψηφίζει κατά συνείδηση.

Για την κόντρα Δεξιάς - Ακροδεξιάς:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Το έργο του Μίλερ το θυμάστε, «Ήταν όλοι τους παιδιά μου». Έτσι αισθάνομαι. Δηλαδή όλοι όσοι ενεπλάκησαν είχαν περάσει από μένα κάτω από διάφορες ιδιότητες. Δεν μ’ αρέσει αυτό που γίνεται, δεν μ’ αρέσει η κόντρα του Βελόπουλου με τον Γεωργιάδη.

Ερωτηθείς αν εκτιμά τον κ. Βελόπουλο:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Όχι. Είναι από τους πολύ έξυπνους, αλλά δεν έχει το ΠΕΧΗ. Το ΠΕΧΗ είναι Παιδεία, είναι Ευφυΐα, είναι Χαρακτήρας και Ήθος. Από όλα αυτά έχει το ένα. Το ένα δεν φτάνει για να είσαι αρχηγός.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει ενοποίηση του δεξιού χώρου και να δημιουργηθεί μια άλλη τάση:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Δεν το βλέπω πιθανό και δεν βλέπω τον άνθρωπο που μπορεί να τους πείσει όλους να ενοποιηθούν. Μια τάση υπάρχει, η κοινωνία το θέλει, ο λαός είναι έτοιμος, δεν νομίζω όμως ότι σήμερα υπάρχει κάποιος ο οποίος μπορεί να το συγκροτήσει. Ο Βορίδης είναι μια εξαιρετική προσωπικότητα, ένας άνθρωπος ο οποίος σήμερα στην ουσία υποκαθιστά τον πρωθυπουργό στα εσωτερικά θέματα, μπορεί, αλλά δεν ξέρω αν θέλει. Έχει τη σοβαρότητα, έχει την εμπειρία, τον θεωρώ έναν από τους πλέον πετυχημένους υπουργούς, όμως δεν νομίζω ότι το θέλει.