Λίγες ώρες μετά την τραγωδία στον Ασπρόπυργο, όπου αστυνομικός έχασε τη ζωή του μετά από καταδίωξη, ο αδελφός του θύματος, επίσης αστυνομικός, μίλησε αποκλειστικά στο Star. Την ίδια ώρα, στο ‘’φως’’ έρχονται οι διάλογοι των συναδέλφων του, λίγο μετά τη μοιραία σύγκρουση.

Ασπρόπυργος: Οι διάλογοι των συναδέλφων του 29χρονου αστυνομικού λίγο πριν τη μοιραία καταδίωξη

Οι διάλογοι μεταξύ των αστυνομικών και του κέντρου επιχειρήσεων λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση που ακολούθησε κατά την καταδίωξη, αποτυπώνουν την αγωνία των συναδέλφων τους και την έκκληση που έκαναν για βοήθεια.

Διαβάστε επίσης: Ασπρόπυργος: Νέο βίντεο λίγο μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου αστυνομικού

Κέντρο επιχειρήσεων: Ένας συνάδελφος να διαβιβάσει ψύχραιμα για την κατάσταση των συναδέλφων και το σημείο το ακριβές.

Αστυνομικός: Θέλουμε να έρθει το ασθενοφόρο από ρεύμα προς Αθήνα μετά τη λίμνη Κουμουνδούρου, μετά τη λίμνη Κουμουνδούρου πάνω στη στροφή.

Κέντρο επιχειρήσεων: Ελήφθη, έχουν ενημερωθεί, έχουν ενημερωθεί, στην Αθηνών-Κορίνθου, ορθόν;

Αστυνομικός: Ορθόν. Στην Αθηνών-Κορίνθου. Ο συνάδελφος έχει εκσφενδονιστεί.

Την ίδια ώρα, ο 33χρονος αστυνομικός που είδε μπροστά στα μάτια του τον συνάδελφο του να αφήνει την τελευταία του πνοή δίνει τώρα τη δική του μάχη, καθώς νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε καταστολή.

Ερωτήματα για τις συνθήκες καταδίωξης - Συγκλονίζει ο αδελφός του 29χρονου

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες,τα δύο κλεμμένα οχήματα σγκρούστηκαν με αποτέλεσμα το ένα από τα δύο να πέσει πάνω στο περιπολικό.

Ειδικοί φρουροί φαίνεται να έχουν έλλειψη εκπαίδευσης όσον αφορά τις καταδιώξεις. Αδελφός του θύματος, αστυνομικός και αυτός, προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί.

Διαβάστε επίσης: Ασπρόπυργος: Τέσσερα αυτοκίνητα είχαν κλέψει το ίδιο βράδυ οι νεαροί που καταδίωξαν οι αστυνομικοί - Τι ανησυχεί τις Αρχές

‘’Η μία εκπαίδευση μετά την άλλη παίρνει ένα περιθώριο, έναν χρόνο μετά από τη μία. Είναι η αυταπάρνηση που έχει ο κάθε αστυνομικός, είναι η ένταση της στιγμής, είναι πολλά πράγματα, τα οποία εκπαιδευόμαστε, αλλά και στην πορεία βλέπουμε και πραγματα και αντιδρούμε ανάλογα. Δεν έχω προλάβει να διαβάσω, να ακούσω, να δω κάτι, πώς έγινε πραγματικά’’, δήλωσε ο αδελφός του Χρήστου.

Από την πλευρά της, η μητέρα του 20χρονου Ρομά που εμπλέκεται στην καταδίωξη, ζήτησε συγνώμη για τον θάνατο του αστυνομικού και τον βαρύ τραυματισμό του συναδέλφου του: ‘’Ζητάω συγγνώμη για αυτό που συνέβη. Ζητώ συγνώμη για τον θάνατο του αστυνομικού, το παιδί μου είναι καλό παιδί’’.