Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, κος Παναγιώτης Βλάχος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 Fm στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.


Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Αναφορικά με τη μεταρρύθμιση για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ο Παναγιώτης Βλάχος είπε πως "δεν θα μπούμε εμπόδιο γιατί εφόσον δεν αφήνει το δημόσιο πανεπιστήμιο απέξω είναι μια πραγματικότητα που ισχύει και στις υπόλοιπες χώρες. Το ζήτημα όμως είναι ότι δεν καταλαβαίνω γιατί ενώ θα έρθει μια συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση, για το άρθρο 16, έπρεπε να έρθει ένα σχέδιο νόμου νωρίτερα για να δημιουργήσει κάποιες εντυπώσεις η κυβέρνηση. Δηλαδή δεν πάμε σε ένα διάλογο ουσίας και εθνικό που θα βοηθούσε και τους φορείς να αναπτύξουν τις θέσεις τους και πάμε να τα προλάβουμε όλα με ένα νομοσχέδιο λίγο πριν τις γιορτές. Το δεύτερο έχει να κάνει ότι τουλάχιστον από την πλευρά μας βλέπουμε από την κυβέρνηση να ανακοινώνει την ίδρυση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα και αυτό δημιουργεί πολλά παράπλευρα ερωτήματα.

Και πρόσθεσε: «Για να συζητήσουμε αυτό που φέρνει ο κ.Πιερρακάκης το οποίο είναι μέρος της μεγάλης εικόνας πρέπει να συζητήσουμε λίγο πιο αναλυτικά τι θα κάνουμε και με τα δημόσια παραρτήματα.

Δηλαδή πολύ καλά να έρθουν τα παραρτήματα, να έρθει το Yale, να έρθει το Harvard αλλά πρέπει το ΕΚΠΑ να μπορεί να το κοιτάει στα μάτια, να μην είμαστε οι φτωχοί συγγενείς».

Αναφορικά με το θέμα με την Ανάπλαση ΑΕ, ο κύριος Βλάχος είπε: «Νομίζω ότι κάποιοι αντιλαμβάνονται την Αθήνα ως πριγκιπάτο και δεν είναι έτσι. Η Αθήνα, οι δήμοι, η αυτοδιοίκηση δεν ανήκουν σε οικογένειες, δεν ανήκουν σε κόμματα και μπορεί να στενοχωρήθηκε ο κ. Μητσοτάκης που εκβίασε τους έλληνες πολίτες λέγοντας τους ότι αν βγάλετε άλλους δημάρχους και περιφερειάρχες θα σας κοπούν τα χρήματα φαίνεται όμως ότι το εννοούσε. Σε κάθε περίπτωση τέτοιες ενέργειες δείχνουν ότι η αντίληψη που έχει η ΝΔ για την αυτοδιοίκηση είναι στενή, είναι κομματική, είναι οικογενειακή υπόθεση πολλές φορές και είναι πάρα πολύ λυπηρό».