Κομμάτι στρατηγικής για να αλλάξει το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας, χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Το δημόσιο πανεπιστήμιο αποτελεί ναυαρχίδα της στρατηγικής» τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Δήλωσε ότι, με βάση τα στοιχεία, συνολικά 40.000 Έλληνες σπουδάζουν στο εξωτερικό και οι περισσότεροι εξ αυτών θα ήθελαν να σπουδάζουν στη χώρα μας και δεν μπορούν.

Παράλληλα επεσήμανε ότι στόχος είναι να φέρουμε περισσότερους ξένους φοιτητές στη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμα: Yale και Columbia έρχονται στην Ελλάδα: Τι προβλέπεται για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων που ξεκινούν το 2025

Κυριάκος Πιερρακάκης: Θα δοθούν 100 εκατ. ευρώ για εργαστήρια, ενώ θα δημιουργηθούν 60 νέες δομές campus

Ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι αυτό το βήμα γίνεται με μέριμνα και σοβαρότητα, καθώς και με έμφαση στα κριτήρια ποιότητας του πανεπιστημίου. Πρόσθεσε οτι ο τρόπος εισαγωγής θα γίνεται με κριτήρια του κάθε πανεπιστημίου που θα έρθει στην Ελλάδα.

Είπε επίσης ότι σε όλες τις χώρες του πλανήτη το ζήτημα με τα μη κρατικά πανεπιστήμια έχει λυθεί και εδώ κάνουμε συζήτηση δογματικού χαρακτήρα.

Υπογράμμισε ότι η πρώτη μεταρρύθμιση που θα έρθει ειναι η επαγγελματική κατάρτιση, προσθέτοντας ότι θα δοθούν 100 εκατ. ευρώ για εργαστήρια, θα ενταχθούν 130 νέα επαγγέλματα ενώ θα δημιουργηθούν 60 νέες δομές campus.

Διαβάστε ακόμα: Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Πρεμιέρα το 2025 - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις - Και αύξηση κονδυλίων 1 δις ευρώ για τα δημόσια ΑΕΙ