«Σε μια περίοδο που σε όλη την Ευρώπη η ακροδεξιά επελαύνει και επιβάλλει την ατζέντα της, καθήκον των δημοκρατικών, αριστερών και προοδευτικών κομμάτων και πολιτών είναι η προάσπιση της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και των δικαιωμάτων» αναφέρουν πηγές της Νέας Αριστεράς.

«Αυτές τις μέρες στην Γαλλία ο Μακρόν νομοθετεί  το αντιμεταναστευτικό και ρατσιστικό πρόγραμμα της Λεπέν και της Γαλλικής ακροδεξιάς. Στη Γερμανία το ακροδεξιό AfD κερδίζει διαρκώς έδαφος όσο οι χριστιανοδημοκράτες υιοθετούν το πρόγραμμα του» σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ενώ συμπληρώνουν πως παράλληλα «στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη χαϊδεύει τα ακραία και συντηρητικά ακροατήρια».

Διαβάστε ακόμα: "Τρώγονται" στη Νέα Αριστερά: "Άρχισαν τα όργανα" ελέω... χαμηλών πτήσεων στα γκάλοπ

Πηγές Νέας Aριστεράς: «Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη έχει συμβάλλει τα μέγιστα στο ξεχαρβάλωμα των εργασιακών συνθηκών»

«Εξάλλου ο πρωθυπουργός, που πολιτεύτηκε ενσωματώνοντας την πιο σκληρή ακροδεξιά ατζέντα την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπήρξε ο πρώτος διδάξας. Η ΝΔ έστησε την στρατηγική της πάνω στην λογική του ηθικού πανικού και του φόβου πάνω και στο ζήτημα των μεταναστών εργατών. Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη έχει συμβάλλει τα μέγιστα στο ξεχαρβάλωμα των εργασιακών συνθηκών και στην γιγάντωση του προβλήματος έλλειψης εργατικών χεριών στην περιφέρεια και στην κατασκευή» αναφέρουν ακόμα η πηγές της Νέας Αριστεράς.

Μάλιστα, οι πηγές της Νέας Αριστεράς τονίζουν πως: «Η δήλωση του κ. Κασσελάκη που κατηγορεί την κυβέρνηση για "ατζέντα Ισλαμαμπαντ" και “500.000 Πακιστανούς” που θα έρθουν στην χώρα, αντί να αναδεικνύει αυτή την κρίσιμη οπτική από την μεριά μιας προοδευτικής αντιπολίτευσης υιοθετεί την μεθοδολογία του κ. Μητσοτάκη και συμβάλει στην νομιμοποίηση και κανονικοποίηση του ακροδεξιού λόγου. Η υιοθέτηση της λογικής της ΝΔ, στο όνομα της αντιπολίτευσης εναντίον της, και της alt right ατζέντας το μόνο που επιτυγχάνει  είναι να ενισχύσει τα ακροδεξιά μορφώματα».