Το 2024 θα έχουμε την ευκαιρία να συστηθούμε ξανά στην ελληνική κοινωνία, υπάρχει μια σταθεροποίηση στο κόμμα και έχει μπει φρένο στην αρνητική πορεία, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη, ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Κώστα Ζαχαριάδη στα Παραπολιτικά 90,1

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κος Κώστας Ζαχαριάδης, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με το δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη.

Με αφορμή την είδηση του θανάτου του Β. Σόιμπλε, είπε: «Ο Β. Σόιμπλε ήταν μια μεγάλη μορφή του συντηρητικού χώρου στη Γερμανία, στην Ευρώπη και βεβαίως στον κόσμο. Ήταν ένας μεγάλος πολιτικός στην αντίπαλη πλευρά από αυτή στην βρισκόμαστε εμείς, είχε απόψεις γύρω από την οικονομία σκληρές, συντηρητικές κι άδικες».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη για εμάς χρονιά το 2023. Είχαμε πολύ δύσκολα εκλογικά αποτελέσματα και στις εθνικές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είχαμε και πολύ δύσκολες εσωκομματικές εξελίξεις. Όντως υπάρχει μια σταθεροποίηση, έχει μπει ένα φρένο σε αυτή την αρνητική πορεία και νομίζω ότι το 2024 έχουμε την ευκαιρία να συστηθούμε ξανά με την ελληνική κοινωνία. Να απαντήσουμε στα διλήμματα, στις ανησυχίες, στα προβλήματα, να προσεγγίσουμε τις ελπίδες και τους στόχους της ελληνικής κοινωνίας και να μπούμε σιγά-σιγά γιατί η πτωτική τάση είναι πολύ πιο γρήγορη πάντα από την ανοδική, στην αντίθετη πορεία και στην αντίθετη τροχιά σε σχέση με αυτή την οποία ακολουθήσαμε το 2023. Είμαι λελογισμένα αισιόδοξος και για τον ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ αλλά νομίζω ότι το 2024 θα είναι κι ένα έτος μεγάλων ανακατατάξεων στον ευρύτερο χώρο μας. Και αναφέρομαι στον ευρύτερο χώρο μας αναφέρομαι στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς όπου παρά την τεράστια πτώση την εκλογική και τη δημοσκοπική του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχει ξεχωρίσει κάποιος άλλος ως ο κύριος πολιτικός αντίπαλος».

*Διαβάστε εδώ: Αλέξης Τσίπρας: Στη Βιέννη για Χριστούγεννα με την οικογένειά του ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ