Με «καζάνι που βράζει» μοιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες αφότου ο Στέφανος Κασσελάκης «σήκωσε το γάντι» που πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας με την παρέμβασή του και προκήρυξε εσωκομματικές εκλογές.

Αλαζονική και αυταρχική χαρακτήρισε τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τον Βασίλη Σκουρή και τον Σωτήρη Ξενάκη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα οργανωτικά και πολιτικά αφυδατωμένο, που απασχολεί τις κοσμικές στήλες και το κουτσομπολιό. Αυτό πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει», σημείωσε.

*Διαβάστε εδώ: ΣΥΡΙΖΑ: Γεροβασίλη ή Φάμελλος απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές - Γιατί ο Τσίπρας τίναξε στον αέρα το συνέδριο του κόμματος - Οι μυστικές συσκέψεις


Κώστας Ζαχαριάδης: Δεν βρίσκω πολύ πιθανή την επανεκλογή Κασσελάκη

«Ο κ. Κασσελάκης βλέπει φαντάσματα και ετοιμάζεται να μοιραστεί τη δική του ευθύνη με τους υπόλοιπους», επισήμανε, μιλώντας για τον πρόεδρο του κόμματος.

«Είμαι κοντά στην κ. Γεροβασίλη. Την εμπιστεύομαι», τόνισε.

«Δεν βρίσκω πολύ πιθανή την επανεκλογή Κασσελάκη», κατέληξε.


Η συνέντευξη του Κώστα Ζαχαριάδη στα Παραπολιτικά 90,1

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

«Επειδή είμαστε σε λάθος τροχιά, πρέπει να κάνουμε άμεσα μεγάλες και σημαντικές αλλαγές. Άμεσα», είπε αρχικά.

«Εγώ δεν δέχομαι να βγαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να λέει "βρείτε μου αντίπαλο και πάμε". Εγώ δεν έμαθα έτσι με αντιπάλους μέσα στο κόμμα. Θεωρώ αλαζονική και αυταρχική αυτή τη φράση και βεβαίως θα υπάρξει απάντηση ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει στην πολιτική του λειτουργία, να επιτελέσει τον ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση, να σταματήσει η περιδίνηση, να ανασυγκροτηθεί, να ανακάμψει και να προχωρήσει. Γιατί ο Στ. Κασσελάκης κέρδισε την εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ με σύνθημα "θα κερδίσω τον Μητσοτάκη", μετά μας είπε ότι θα κερδίσει στις ευρωπαϊκές εκλογές, μετά υπήρξε μια προσγείωση ότι πάμε να πάρουμε 17,8 και προχθές στην Πολιτική Γραμματεία ζήτησε λευκή επιταγή τριετίας και βλέπω να γράφεται ότι και τρίτοι να βγούμε και τέταρτοι να βγούμε δεν πειράζει κ.λπ. Πειράζει πάρα πολύ! Δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε η ελληνική κοινωνία πέρυσι τον Ιούνιο, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέρει η ελληνική κοινωνία τα τελευταία 12 χρόνια. Αυτό που έχουμε σήμερα με την ηγεσία Κασσελάκη είναι ένα κόμμα οργανωτικά και πολιτικά αφυδατωμένο, το οποίο απασχολεί περισσότερο το κουτσομπολιό και τις κοσμικές στήλες παρά την πολιτική και αυτό πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Θα υπάρχει απάντηση σε αυτό με πολιτικά χαρακτηριστικά», επισήμανε.

«Θεωρώ ότι ο τρόπος με τον οποίο πορευόμαστε μέχρι και σήμερα υπονομεύει τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος και την προοπτική του και πρέπει όλοι απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ως μέλη του κόμματος, ως ανθρωποι οι οποίοι έχουμε ταυτίσει την πορεία, τη διαδρομή μας και τη ζωή μας με κάποιες ιδέες και με κάποιες αξίες οι οποίες συμπυκνώνονται στην πολιτική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια. Αν ο κ. Κασσελάκης βλέπει παντού φαντάσματα ή εάν ετοιμάζεται ένα δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα, να μοιράσει τη δική του ευθύνη ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με όλους τους υπολοίπους, έχουμε την εκλογική διαδικασία μπροστά, μπορούμε να αλλάξουμε αυτό το πράγμα και ο καθένας να πάρει την ευθύνη του. Δεν είναι blame game», πρόσθεσε.

Για την κ. Γεροβασίλη ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε: «Έχω μια πολύ καλή σχέση με την κ. Γεροβασίλη, θεωρώ ότι είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος, πολύ σοβαρή πολιτικός. Είμαι κοντά της πολιτικά, την εμπιστεύομαι, θέλω όμως να ανακοινώσουν τις υποψηφιότητές τους και εφόσον το κάνουν, να τους ακούσω».

Ερωτηθείς αν ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ είναι περήφανος για το κόμμα του, απάντησε: «Εγώ δεν είμαι περήφανος όπως εκτυλίσσονται αυτή τη στιγμή τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Στην ερώτηση τι θα σημαίνει τυχόν επανεκλογή του κ. Κασσελάκη, απάντησε: «Δεν βρίσκω πολύ πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο κι εγώ τουλάχιστον θα δώσω μια μάχη πολιτικής και αξιών μέσα στο κόμμα τις επόμενες μέρες».

O Κώστας Ζαχαριάδης  στους Σωτήρη Ξενάκη & Βασίλη Σκουρή   23- 02-2024   | Parapolitika