Προσωρινή λύση στις οικονομικές δυσκολίες του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δίνει ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με την δημοσιογράφο Ελένη Καλογεροπούλου, καθώς -όπως υποστηρίζει- με πρωτοβουλία του καλύπτει ο ίδιος τις οικονομικές ανάγκες προκειμένου να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το τέλος του χρόνου, και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην έχει οικονομικές εκκρεμότητες.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δανείσει από τα δικά του χρήματα το ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ με ένα εξαψήφιο ποσό ώστε και οι εργαζόμενοι να πάρουν τους μισθούς τους και ταμειακά ο ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει χωρίς χρέη το 2023.

Σύμφωνα με την Ελένη Καλογεροπούλου, ο δανεισμός γίνεται καθώς σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία δεν επιτρέπεται η δωρεά στο κόμμα πάνω από 20.000 ευρώ, ενώ προφανώς ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επιθυμεί να συντηρεί έτσι όπως είναι την “μαύρη τρύπα στα ΜΜΕ του κόμματος“ τα οποία έχει αποφασίσει να τα κρατήσει προχωρώντας ωστόσο σε εξυγίανση.

Στην κακή οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε το γεγονός των τεσσάρων εκλογικών αναμετρήσεων (δύο στις εθνικές εκλογές και δύο στις εσωκομματικές εκλογές) ενώ όπως είναι γνωστό από την εποχή του Αλέξη Τσίπρα τα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν ένα μεγάλο κομμάτι της κρατικής επιχορήγησης. Άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιχειρήσει να μειώσει τις δαπάνες προς αυτή την πλευρά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να συμμαζέψει οικονομικά τα κομματικά μίντια προκειμένου μελλοντικά να βγάζουν μόνα τους τα έξοδα τους.

Παράλληλα -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές- ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει τον Δημήτρη Τζαννακόπουλο ως υπεύθυνο για πολλά προβλήματα τα οποία υπάρχουν σήμερα στο κόμμα. «Φέρτε μου όλες τις προτάσεις που σας είχε απορρίψει ο Τζανακόπουλος και θα τις κάνω αμέσως αποδεκτές» λέγεται ότι είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.