Καταβάλλουμε ένα μεγάλο ποσό προς το κόμμα για να είναι βιώσιμο και οικονομικά υγιές, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης επισήμανε πως ο δανεισμός δεν είναι πρόβλημα, αρκεί να καλύπτεται εγκαίρως.

*Διαβάστε εδώ: ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο για το δάνειο Κασσελάκη στο κόμμα - Φέρεται να έδωσε περισσότερα από 200.000 ευρώ

Ακόμα, τόνισε πως το πρόβλημα του κόμματος είναι οι μεγάλες ανελαστικές δαπάνες προς το ραδιόφωνο «Στο κόκκινο» και την εφημερίδα «Αυγή».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Χάρη Μαμουλάκη στα Παραπολιτικά 90,1:

Χ.ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι πολύ μεγάλες ετήσιες ανελαστικές δαπάνες που δημιουργούνται από το κομματικό ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» και την κομματική εφημερίδα την «Αυγή». Αν δείτε έναν προϋπολογισμό και δείτε τι ποσοστό καταλάμβαναν οι υποχρεώσεις ετησίως προς το Κόκκινο και την Αυγή σε σχέση με την ετήσιο κύκλο δαπανών θα καταλαβαίνατε ότι το ποσοστό αυτό ήταν πάρα μα πάρα πολύ υψηλό. Αυτό ήταν μια συνθήκη που διαρκούσε για πολλά χρόνια και αν δείτε αποκλειστικά και μόνο τα νούμερα θα δείτε ότι είναι πολλά εκατομμύρια ευρώ προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι δυσανάλογα πολλά σε σχέση με τους υπόλοιπους πόρους για τον κύκλο εργασιών.

Χ.ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Η προτεραιοποίηση βάσει των στόχων είναι τοζητούμενο. Το ζήτημα είναι που θέλεις να πας ως ΣΥΡΙΖΑ και με ποιο πρόταγμα, με πρόταγμα τα κομματικά σου Μέσα ή μια άλλη προσπάθεια να ενισχύσεις τα ψηφιακά που είναι και το νέο Μέσο της εποχής.

Ερωτηθείς αν προβληματίζεται για το αν θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει να έχει κομματικά Μέσα:

Χ.ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Το ζήτημα είναι να έχει αλλά το value for money είναι αυτό που μετράει διότι όταν διαθέτεις δυσανάλογα πολύ υψηλούς πόρους εν συναρτήσει του συνολικού προϋπολογισμού σου για κάτι το οποίο η απόδοσή του είναι μετρήσιμη και φαίνεται ότι το value for money δεν είναι τόσο ελκυστικό ε! πρέπει να το ξανασκεφτείς. Δεν λεω όχι στα κομματικά Μέσα αλλά νομίζω ότι οι δαπάνες πρέπει να διέπονται με φειδώ και σίγουρα με μια αξιοκρατική προσέγγιση.

ΔΗΜ: Αυτό σημαίνει και εξορθολογισμό προσωπικού ή μισθών ;

Χ.ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Νομίζω πως ναι, αυτό είναι κάτι το οποίο έχει συντελεστεί όχι μόνο επί προεδρίας του κ. Κασσελάκη νομίζω ότι έχει ξεκινήσει και το προηγούμενο διάστημα. Σίγουρα είναι κάτι το οποίο πρέπει να συνεχιστεί περαιτέρω ώστε να είναι βιώσιμο, να μπορεί να σταθεί στα πόδια του , να επιτελέσει το έργο το οποίο έχει αλλά το τονίζω ψηφιακά Μέσα. Ο κόσμος αλλάζει και αν μη τι άλλο αυτό το προφίλ που ο ίδιος ο πρόεδρος θέλει να φέρει δηλαδή μιας ανανέωσης όχι μόνο ηλικιακής αλλά και στον τρόπο σκέψης νομίζω ότι εναρμονίζεται με την ενίσχυση των ψηφιακών μέσων.

Για την κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να δανείσει το κόμμα:

Χ.ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Είναι καινοφανές, συνήθως στην Ελλάδα βλέπουμε πολιτικούς να απομυζούν από τις σάρκες ενός κόμματος και εδώ βλέπουμε το αντίθετο. Είναι μια κίνηση υψηλού πολιτικού πολιτισμού αλλά σίγουρα το ζητούμενο είναι να μην έρθουμε ξανά σε μια τέτοια κατάσταση.

ΔΗΜ: Άρα λέτε ότι πρέπει να γίνει ένας συνολικός εξορθολογισμός των οικονομικών του κόμματος με ότι αυτό συνεπάγεται

Χ.ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ: Ασφαλώς και νομίζω ότι αυτή η μερικώς εσωστρεφής κατάσταση την οποία βιώνουμε στο ΣΥΡΙΖΑ ελέω των δημόσιων οικονομικών θα πρέπει όμως να προβληματίσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ. Τo ΠΑΣΟΚ είναι ΠΑΣΟΚ στο λαό και ΚΙΝΑΛ στις τράπεζες. Να συζητήσουμε βεβαίως για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά να μην ξεχνάμε τι συμβαίνει γύρω μας δηλαδή χρεωκοπημένα κόμματα πρακτικά τα οποία δεν απολογούνται. Όπως επειδή οφείλουμε να μιλήσουμε για τα του οίκου μας νομίζω ότι ήταν μια κίνηση που θα πρέπει να προβληματίσει για το μέλλον τέτοιων Μέσων, «κρατικοδίαιτα» δηλαδή που τρέφονται αποκλειστικά από τον κομματικό κορβανά. Να υπάρχουν αλλά να υπάρχουν και να είναι βιώσιμα και με εξορθολογισμένο τρόπο να λειτουργούν.