Η κυριαρχία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγράφηκε σε μια ακόμα δημοσκόπηση, και συγκριμένα της Palmos Analysis, από την οποία δεν προκύπτουν ιδιαίτερες εκπλήξεις, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζονται… μια από τα ίδια.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 38,7%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι ξανά δεύτερο κόμμα με 14,7% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,6% και το ΚΚΕ με 10,3%. Η Ελληνική Λύση ακολουθεί με 5,9%, οι Σπαρτιάτες με 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,2%, η ΝΙΚΗ με 3,1%, το ΜέΡΑ25 με 2,8%, ενώ η Νέα Αριστερά συνεχίζει να καταγράφει χαμηλές πτήσεις, με 2,2%.

Διαβάστε ακόμα: Ευρωεκλογές: Τα σενάρια για την κατανομή των εδρών των κομμάτων με βάση δημοσκόπηση της Pulse (Βίντεο)

Νέες δημοσκοπήσεις: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο πιο δημοφιλής πολιτικός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός (38%), έναντι 24% του Δημήτρη Κουτσούμπα, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 20% και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 17%. Το εντυπωσιακό του σχετικού δείκτη είναι η χαμηλή απήχηση του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Κυριάκος Βελόπουλος με 14%, περνώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έρχεται έκτος και… καταϊδρωμένος με 10% και ακολουθούν ο Αλέξης Χαρίτσης με 8%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 7%, ο Δημήτρης Νατσιός με 4% και ο Βασίλης Στίγκας με 2%.

«Αγκάθι» η ακρίβεια

Στο ερώτημα «Προς ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα;», το 54% απαντά προς τη λανθασμένη και το 40% προς τη σωστή, ενώ αναφορικά με την αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου το 62% δηλώνει «καθόλου» ή «λίγο ικανοποιημένο» και το 38% «πολύ» και «αρκετά». Στο αντίστοιχο ερώτημα για την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το ποσοστό ικανοποίησης είναι μόλις 8% («πολύ» και «αρκετά ικανοποιημένοι»), ενώ 9 στους 10 (90%) δήλωσαν «καθόλου» ή «λίγο ικανοποιημένοι». Η ακρίβεια θεωρείται το σημαντικότερο πρόβλημα (63%), ακολουθεί η Υγεία (24%) και στην τρίτη θέση ανέβηκε η εγκληματικότητα (23%), μετά και τα αλλεπάλληλα περιστατικά βίας. Παιδεία και χαμηλοί μισθοί συγκεντρώνουν από 20% και ακολουθούν η ανεργία με 18%, η οικονομική ανάπτυξη με 17% και το Μεταναστευτικό με 13%. Όσον αφορά τις προσδοκίες για το 2024, οι θετικές κρίσεις υπερτερούν των αρνητικών κατά μόλις μία μονάδα, με το 29% να θεωρεί ότι θα είναι καλύτερο για την οικογένειά του, έναντι 28% που πιστεύει ότι θα είναι χειρότερο. Στις προσδοκίες για την κατάσταση της χώρας, το 31% θεωρεί ότι θα βελτιωθούν τα πράγματα το 2024, ενώ το 32% πιστεύει ότι θα χειροτερέψουν.