Σε γνώριμα λημέρια, αυτά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επιστρέφει για 5η φορά μέσα σε 25 χρόνια ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αντικαθιστώντας τον συνάδελφό του, Γιάννη Οικονόμου.

Ο τελευταίος χρεώθηκε μια σειρά περιστατικών, την οπαδική βία και τους νεκρούς από αυτή, τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα που οδήγησαν τον πρωθυπουργό στο να αποφασίσει την αντικατάστασή του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο Γιάννης Οικονόμου δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την έξαρση των σοβαρών εγκλημάτων βίας, δημιουργώντας μάλιστα και δυσαρέσκεια ακόμη και στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.


Για 5η φορά υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Χρυσοχοΐδης


Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καλείται για πέμπτη φορά να βάλει τάξη σε ένα υπουργείο που κατά το παρελθόν πρωτοστάτησε με την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» αλλά και άλλες μικρότερες οργανώσεις.

Συγκεκριμένα ο Μ. Χρυσοχοίδης πρωτοανέλαβε τα ηνία του τότε υπουργείου Δημόσιας Τάξης επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη την περίοδο 1999-2003. Έξι χρόνια αργότερα, το 2009 ξανά ανέλαβε το ίδιο πόστο επί κυβέρνησης Παπανδρέου, όπως εξάλλου και το 2012 επί κυβέρνησης Παπαδήμου. Τέλος, το 2019, κατά την προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ανέλαβε ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός τη θέση του μεγάρου της Π. Κανελλοπούλου.

Ο Γιάννης Οικονόμου, πάντως, εμφανίζεται δυσαρεστημένος, καθώς δεν περίμενε ότι θα αντικαθίστατο την ώρα μάλιστα που βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για σοβαρές υποθέσεις. Η εξωστρέφεια που προσπάθησε να προωθήσει στην Αστυνομία, η αύξηση των ελέγχων για την παραβατικότητα τους τελευταίους δύο μήνες, δεν στάθηκαν ικανές ώστε να τον κρατήσουν στην «ηλεκτρική καρέκλα» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.