Από τα σενάρια του ανασχηματισμού που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες είναι αυτό που θέλει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να επιστρέφει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι πληροφορίες που από την πρώτη στιγμή ανάρτησε το parapolitika.gr σχετικά με την επικείμενο ανασχηματισμό μιλούσαν για επιστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αφήνοντας το Υπουργείο Υγείας.

Για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη η Κατεχάκη και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι γνώριμα, καθώς είναι ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με την εξάρθρωση τριών από τις πιο μεγάλες τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ελλάδα: της 17ης Νοέμβρη, του ΕΛΑ και του Επαναστατικού Αγώνα. 

Διαβάστε επίσης: Ανασχηματισμός: Στις 18:00 οι ανακοινώσεις – Ποιοι μένουν εκτός και ποιοι "μετακομίζουν" σε άλλα υπουργεία

Η επιστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που θα διαδεχθεί τον Γιάννη Οικονόμου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,  έχει διατελέσει υπουργός Δημοσίας Τάξεως από το 1999 έως το 2003 στις κυβερνήσεις του Σημίτη.

Έξι χρόνια αργότερα τοποθετήθηκε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όπως μετονομάστηκε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2010 ανέλαβε υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Από τις 7 Μαρτίου έως τις 17 Μαΐου 2012 -στην κυβέρνηση Παπαδήμου- διετέλεσε υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Τον Ιούλιο του 2019 ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέλαβε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά αντικαταστάθηκε το 2021 από τον Παναγιώτη Θεοδωρικάκο ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στις 3 Μαρτίου 2022 έπειτα από συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοινώθηκε η προσχώρησή του στην κυβέρνηση.