Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την είσοδο του νέου χρόνου και αφού προηγουμένως θα έχει επισκεφτεί το Φανάρι για τον εορτασμό των Θεοφανίων, ο Στέφανος Κασσελάκης βάζει τρεις σημαντικούς «σταθμούς» για το κόμμα του ενόψει και των ευρωεκλογών: την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, τα νέα πρόσωπα, το συνέδριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στις ΗΠΑ ήταν σε στενή επαφή με τους συνεργάτες του σχετικά με τις καμπάνιες της ακρίβειας αλλά και της στέγασης. Τα αρμόδια κομματικά στελέχη και οι οικονομικοί αναλυτές του έστελναν στον κ. Κασσελάκη τις εισηγήσεις τους προκειμένου να ετοιμαστεί ένα master plan που θα εφαρμοστεί από το αμέσως επόμενο διάστημα.

Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης εξέτασε προσωπικά τις αιτήσεις που έχουν γίνει για συμμετοχή στα think tanks, τα οποία θα αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο στην ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες λένε ότι μελέτησε ο ίδιος τα βιογραφικά που έχουν σταλεί και τα οποία στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι ιδιαίτερα αξιόλογα. Στόχος είναι οι ομάδες των think tanks να συγκροτηθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα, για να ξεκινήσει και η λειτουργία τους.

*Διαβάστε εδώ: Στέφανος Κασσελάκης: Βγάζει µπροστά νέα στελέχη - Ο τρόπος λειτουργίας των think tanks - Ποιοι θα "τρέξουν" τους τοµείς και τις καµπάνιες (Ονόματα)


Συνέδρια

Ασχολήθηκε επίσης και με τις εισηγήσεις των αναπτυξιακών συνεδρίων, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του μήνα. Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, τόνιζαν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει ανανέωση και να λύσει τα προβλήματά της με «φθαρμένα υλικά», σημειώνοντας πως η προσπάθεια ανάδειξης μιας δήθεν μεταρρυθμιστικής ατζέντας από την κυβέρνηση πέφτει στο κενό με φόντο την ακρίβεια. «Όσο και να προσπαθεί να μεταφέρει τη συζήτηση σε θέματα όπως η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και η επιστολική ψήφος, η κυβερνητική πραγματικότητα χαρακτηρίζεται από τρεις λέξεις: ψέματα, παγίδες, κίνδυνοι», προσέθεταν.

Σημείωναν επίσης πως η κυβέρνηση ψεύδεται όταν λέει ότι ενδιαφέρεται να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια. «Η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων, όπως επιβεβαιώνουν τα επίσημα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος. Οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων μειώθηκαν κατά 156.000.000 ευρώ, έναντι μείωσης κατά 100.000.000 ευρώ τον προηγούμενο μήνα», έλεγαν συνεργάτες του προέδρου, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια στην απροκάλυπτη αισχροκέρδεια και τις αθέμιτες πρακτικές που επικρατούν στην αγορά, κάνοντας αναφορά στο βρεφικό γάλα, το οποίο πωλείται στη χώρα μας έως και 213% ακριβότερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι ίδιοι άνθρωποι επισήμαιναν ότι οι πολίτες προσπαθούν να βρουν άκρη με τα χρωματιστά τιμολόγια του ρεύματος, ενώ τα υπερκέρδη των παρόχων παραμένουν στο απυρόβλητο.