Δεν υπάρχει περιθώριο αποτυχίας, αφού για τους πολίτες προέχει το αίσθημα ασφάλειας, δήλωσε ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις», με τη Χριστίνα Βίδου.


Ανδρέας Νικολακόπουλος: Πρέπει να δούμε πώς θα ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις με καλύτερες προϋποθέσεις

Στην ερώτηση εάν γνώριζε για την επιλογή του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του, απάντησε ότι ξαφνιάστηκε και τόνισε ότι τη χαρά διαδέχτηκε η συναίσθηση της ευθύνης για τα νέα καθήκοντά του, σε έναν κρίσιμο τομέα που έχει κεντρικό στόχο την εμπέδωση της ασφάλειας.

*Διαβάστε εδώ: Ιωάννα Λυτρίβη: Ο πρωθυπουργός γνώριζε το πάθος μου για την επαγγελματική εκπαίδευση

Μίλησε επίσης για την τιμή που νιώθει να συνεργάζεται με τον έμπειρο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Εγώ δεν είμαι πολύ έμπειρος, αλλά νιώθω ότι μπορώ να βοηθήσω», είπε ο κ. Νικολακόπουλος που βρίσκεται για δεύτερη θητεία στη Βουλή.

Αναφέρθηκε στο υψηλό φρόνημα και στην υψηλή κατάρτιση της αστυνομίας, ενώ ερωτηθείς για τις ελλείψεις και τη στελέχωση, τόνισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο αποτυχίας.

«Πρέπει να δούμε πώς θα ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις με καλύτερες προϋποθέσεις. Ήδη εισήχθη η χρήση και ψηφιακών μέσων, με προσπάθεια από τους προηγούμενους, άξιους, υπουργούς. Στο επίκεντρο των προσπαθειών παραμένει και η εγκληματικότητα ανηλίκων καθώς και το σωφρονιστικό σύστημα», τόνισε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος.