Πληροφορίες έρχονται πως ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δεν θα δώσει το «παρών» στο τριήμερο που φιλοξενεί την Κ.Ο. ο Στέφανος Κασσελάκης στις Σπέτσες.

Εφόσον οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, πρόκειται για μια συνέχεια στο σίριαλ που επικρατεί στους κόλπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που από χθες μοιάζει με... καζάνι έτοιμο να βράσει. Υπενθυμίζεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα φιλοξενήσει όλους τους βουλευτές του κόμματος του στο νησί, ενώ θα κάνει προς τιμήν τους δείπνο στο σπίτι του. Η λογική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να βρεθούν όλα τα στελέχη του κόμματός του μαζί προκειμένου να εργαστούν ομαδικά και να καταλήξουν σε κάποιες προτάσεις.

Η ενημέρωση προς όλους ήρθε μέσω email που απέστειλε η γραμματέας της Κ.Ο., Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία πάντως, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ, στον απόηχο της έντασης που έχει προκληθεί εντός του κόμματος, είπε πως «δεν υπήρχε καμία αντίδραση, γιατί εγώ επικοινώνησα με έναν προς έναν ξεχωριστά τους βουλευτές». «Είναι μια ευγενέστατη υπηρεσιακή επιστολή αυτή που έστειλα», πρόσθεσε, ενώ για τον τρόπο που έγινε η πρόσκληση, είπε πως «είναι ένας καινούργιος τρόπος και ξενίζει, όπως ξενίζουν κι άλλες πρωτοβουλίες του προέδρου, όπως ο δανεισμός στο κόμμα».

Αποκάλυψε δε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «θα μείνουν σε ένα ξενοδοχείο που έχει κλειστεί από τον πρόεδρο και θα πληρωθεί από τον ίδιο. Οι διαδικασίες θα γίνουν στο σπίτι του. Δεν θα ξινίσει η σούπα αν κάνουμε κάτι διαφορετικό».

«Είναι δάνειο από τον κόσμο των επιχειρήσεων και των πανεπιστημίων. Είναι μια πρωτοβουλία που αφορά και τον απολογισμό των δράσεων και τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου. Η παρουσία 38 ανθρώπων σε 48 ώρες με 1.200 ώρες που θα είναι δουλειά, γιατί τις έχουμε υπολογίσει. Μέσα σε 48 ώρες δεν θα μείνει τίποτα αδιευκρίνιστο ως προς το ποιες είναι οι προθέσεις μας και απορώ γιατί λοιδωρείται», κατέληξε η Θεοδώρα Τζάκρη για την πρωτοβουλία Κασσελάκη για συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες.



"Η λογική αυτή δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το κόμμα μας"


Ωστόσο, η πρωτοβουλία αυτή -οποίες και εάν ήταν οι προθέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς αρκετοί βουλευτές θεωρούν ότι η ιδέα στηρίχτηκε σε αμερικανικό μοντέλο πολυεθνικής εταιρείας που στόχο έχει τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των εργαζόμενων. «Η λογική αυτή δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το κόμμα μας», έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Οι εντάσεις που υπάρχουν έχουν να κάνουν κυρίως με τρεις πτυχές του θέματος. Κατ' αρχάς, όπως λένε στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που ένα αριστερό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναδεικνύει τα προβλήματα της ακρίβειας, να επιλέγει να συνεδριάσει σε ένα κοσμοπολίτικο νησί όπως οι Σπέτσες».

Το γεγονός ακόμη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα πληρώσει όλα τα έξοδα του διημέρου, έχει ενοχλήσει βουλευτές του κόμματος, καθώς δίνει μία εικόνα ενός κόμματος το οποίο λειτουργεί και αποφασίζει με βάση την οικονομική κατάσταση του προέδρου.

Το τελευταίο θέμα που ενόχλησε έχει να κάνει με το περιεχόμενο του mail που έστειλε η γραμματέας του κόμματος, Θεοδώρα Τζάκρη, προς όλους τους βουλευτές για να τους προσκαλέσει στις Σπέτσες.

Στο σχετικό mail η Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε μεταξύ άλλων: «Προσκαλείστε να παρουσιάσετε συγκεκριμένες προτάσεις για κατάθεση νομοθετικών παρεμβάσεων στον τομέα σας. Η μέγιστη διάρκεια της παρουσίασης όλων αυτών των στοιχείων σε μορφή power point δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 30’, με εξαίρεση αυτή του Τομέα Οικονομικών, που μπορεί να διαρκέσει έως 60’. Συνιστάται ο απολογισμός του έργου να μην υπερβαίνει τα 10’ λεπτά και ο υπόλοιπος χρόνος να αφορά τον προγραμματισμό των δράσεων για το επόμενο εξάμηνο και την κατάθεση νομοθετικών παρεμβάσεων. Παρακαλείσθε τα power points να αποσταλούν μέχρι 18-1-2024».

Η πρώτη που αντέδρασε στο περιεχόμενο του μέιλ ήταν η Έλενα Ακρίτα, η οποία χαρακτήρισε «φιρμάνι» το email της κ. Τζάκρη, μιλώντας για ύφος γραφής και πρόσκλησης που δεν συνάδει σε βουλευτές αριστερού κόμματος αλλά σε πρωτοετείς της Σχολής Αστυφυλάκων.


Ακρίτα: Γιατί να μην πάμε σε Καρδίτσα, Έβρο, Ρόδο, Εύβοια, Βόλο


Η ίδια, δε, επανήλθε σήμερα με ανάρτηση στο Facebook κατά της απόφασης Κασσελάκη, στην οποία ανέφερε συγκεκριμένα:

Σπέτσες: επειδή διαβάζω διάφορα που με αφορούν. Και βέβαια θα μπορούσε η συνάντηση εργασίας να γίνει «εκτός Αθηνών» - αν και αυτό θα δυσκόλευε πολύ το έργο των συναδέλφων δημοσιογράφων που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις μας. Γιατί όμως στις Σπέτσες; Γιατί να μην πάμε σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές ή πλημμύρες; Καρδίτσα, Έβρο, Ρόδο, Εύβοια, Βόλο. Να γυρίσουμε τα χωριά, να μιλήσουμε με τους κατοίκους, να διαπιστώσουμε τί έχει (ή ΔΕΝ έχει) κάνει η κυβέρνηση όλο αυτόν τον καιρό. Και ταυτόχρονα να δουλέψουμε και να προγραμματίσουμε τις επόμενες κινήσεις του κόμματός μας. Αυτή είναι η γνώμη μου. Καλημέρα σε όλους!», ανέφερε.