Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του «τριημέρου των Σπετσών», που θα λάβει χώρα από τις 19 μέχρι τις 21 Ιανουαρίου, μια συνεδρίαση που πραγματοποιείται στον απόηχο της ηγεμονικής εμφάνισης Κασσελάκη στην Κ.Ε. του κόμματος και του παραλίγο ρήγματος με τον Παύλο Πολάκη για τον γάμο ομοφύλων και στη σκιά αντιδράσεων για τη χρονική στιγμή που επέλεξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει το θέμα διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας.

Υπό αυτό το πρίσμα, τα βλέμματα όλων στον ΣΥΡΙΖΑ είναι στραμμένα στις απουσίες από τη συνεδρίαση των Σπετσών.

Οι απόντες του "τριημέρου των Σπετσών"


Ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή αναφέρει ότι από τους 36 βουλευτές που αριθμεί η Κ.Ο. του κόμματος σίγουρα δεν θα παρευρεθεί στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ως πρώην πρωθυπουργός «έχει τη δυνατότητα να μη συμμετέχει σε τέτοιες -οργανωτικού τύπου- συνεδριάσεις».

Θα απουσιάζει και η Όλγα Γεροβασίλη για προσωπικούς λόγους. Τέλος, η Έλενα Ακρίτα δεν θα παρευρεθεί το συνέδριο, ωστόσο πήγε για καφέ και συνομίλησε με τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς έχει προγραμματισμένη ομιλία.



Kαλπαδάκης: Φεύγει από τον Κασσελάκη και επιστρέφει στον Τσίπρα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, Ευάγγελος Καλπαδάκης, ο οποίος είχε κρατήσει τη θέση του, αναμένεται τελικά να φύγει από το πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη και πηγαίνει και πάλι στον Αλέξη Τσίπρα.