Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που είχε μεταδώσει νωρίτερα το parapolitika.gr και ανέφεραν ότι δεν θα παραστεί τελικά στις Σπέτσες για τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ το τριήμερο 19-21 Ιανουαρίου ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, εκ της θέσεώς του ουδέποτε τέθηκε θέμα αν θα πάει ή όχι, γιατί ως πρώην πρωθυπουργός δεν μετέχει σε καθημερινές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως στην οργανωτική ανασυγκρότηση.

Υπενθυμίζεται πως η πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Κ.Ο. στο εν λόγω νησί έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων ενδοκομματικά, με στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να σημειώνουν πως «η λογική αυτή δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το κόμμα μας».

Οι εντάσεις που υπάρχουν έχουν να κάνουν κυρίως με τρεις πτυχές του θέματος. Κατ' αρχάς, όπως λένε στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που ένα αριστερό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναδεικνύει τα προβλήματα της ακρίβειας, να επιλέγει να συνεδριάσει σε ένα κοσμοπολίτικο νησί όπως οι Σπέτσες».

Το γεγονός ακόμη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα πληρώσει όλα τα έξοδα του διημέρου, έχει ενοχλήσει βουλευτές του κόμματος, καθώς δίνει μία εικόνα ενός κόμματος το οποίο λειτουργεί και αποφασίζει με βάση την οικονομική κατάσταση του προέδρου.

Το τελευταίο θέμα που ενόχλησε έχει να κάνει με το περιεχόμενο του mail που έστειλε η γραμματέας του κόμματος, Θεοδώρα Τζάκρη, προς όλους τους βουλευτές για να τους προσκαλέσει στις Σπέτσες.


Ξανθόπουλος: Είναι κάτι καινοφανές για την ελληνική κοινωνία


«Στην αρχή με ξένισε η απόφαση για το τριήμερο εργασίας στις Σπέτσες, είναι κάτι καινοφανές για την ελληνική κοινωνία», είπε νωρίτερα σήμερα επί του θέματος στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

«Οφείλουν οι τομεάρχες να έχουν ένα εισηγητικό κείμενο πάνω στο οποίο θα γίνονται τοποθετήσεις», επισήμανε.


Τζάκρη: Δεν υπήρχε καμία αντίδραση


Μιλώντας επίσης σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, που έστειλε και το σχετικό ενημερωτικό email, είπε πάντως πως «δεν υπήρχε καμία αντίδραση, γιατί εγώ επικοινώνησα με έναν προς έναν ξεχωριστά τους βουλευτές».

Επίσης, σημείωσε ότι ο ίδιος «ο κ. Κασσελάκης εξήγησε στη δήλωσή του γιατί τους καλεί, εγώ μετέφερα την πρόσκληση του προέδρου ως γραμματέας της Κ.Ο.».

Η Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε, ακόμη, ότι η πρόσκληση αφορά σε μια συνάντηση εργασίας, οι περισσότερες συναντήσεις θα γίνουν στο σπίτι του κ. Κασσελάκη με τα δικά του έξοδα.

«Είναι μια ευγενέστατη υπηρεσιακή επιστολή αυτή που έστειλα», είπε η κ. Τζάκρη, ενώ για την αντίδραση της Έλενας Ακρίτα σχολίασε: «Να ρωτήσετε την ίδια».

Παράλληλα, η ίδια πρόσθεσε ότι το email διευκρινίζει πολλά διαδικαστικά και σημείωσε: «Είναι ένας καινούργιος τρόπος και ξενίζει, όπως ξενίζουν κι άλλες πρωτοβουλίες του προέδρου, όπως ο δανεισμός στο κόμμα».


"Για περίπου 48 ώρες 35 άνθρωποι θα κάνουν δουλειά"


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «θα μείνουν σε ξενοδοχείο που έχει κλειστεί και θα πληρωθεί από τον πρόεδρο. Οι εργασίες θα γίνουν στο σπίτι του προέδρου. Δεν θα ξινίσει η σούπα αν κάνουμε κάτι διαφορετικό και πραγματικά αυτό είναι δάνειο από τον κύκλο των επιχειρήσεων, τον κύκλο των πανεπιστημίων», είπε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Και συνέχισε: «Για περίπου 48 ώρες 35 άνθρωποι θα κάνουν δουλειά. Μέσα σε 48 ώρες δεν θα μείνει αδιευκρίνιστο τίποτα. Απορώ γιατί λοιδορείτε. Ο κ. Κασσελάκης σηματοδοτεί νέα πράγματα».